Raed Arafat, si la Sanatate, si la MAI - detalii despre serviciul de urgenta creat pentru el

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 23:37
3605 citiri
Raed Arafat, si la Sanatate, si la MAI - detalii despre serviciul de urgenta creat pentru el

Secretarul de stat in Ministerul de Interne, Raed Arafat, a precizat ca va coordona o structura a sistemului de urgenta care va cuprinde structuri atat din MAI, cat si din Ministerul Sanatatii.

"In noua organizare a sistemului exista o umbrela unica pentru sistemul de urgenta, care suspenda unele institutii ale MAI, cat si din Ministerul Sanatatii. Aceste sectoare sunt foarte legate intre ele, nu putem sa le separam, asa ca trebuie sa ramana coordonate. Impactul asupra cetatenilor consta in faptul ca se va asigura o continuitate asupra sistemului de urgenta. Noua structura va permite sa se actioneze mult mai rapid in cazuri de urgenta. E o structura intergata si unitara", a explicat Raed Arafat, intr-o interventie telefonica la Romania Tv.

La finalul lunii ianuarie 2014, premierul Victor Ponta a precizat ca Raed Arafat a fost mutat de la Ministerul Sanatatii la Ministerul de Interne.

Raed Arafat nu va mai fi secretar de stat la Sanatate. Se muta la MAI pentru departamentul de situatii de urgenta

"Departamentul va avea in coordonare Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General de Aviatie, ar si coordonarea operativa a ceea ce inseamna ambulante, unitatile de primiri-urgente. Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat si, evident, cred ca cel mai potrivit este domnul Arafat", a spus atunci premierul Victor Ponta.

Ce promite noul ministru

Nicolae Banicioiu, noul ministru al Sanatatii, a promis ca va fi in dialog cu pacientii.

"Vorbim de un proiect aflat in dezbatere (pachetul de baza, n.red.), e viziunea fostei conduceri a Ministerului, insa cred ca o decizie de genul acesta, anume pachetul de baza, cred ca mai trebuie dezbatuta nu numai cu asociatiile de profil, ci si cu pacientii, un prim pas l-am facut, avand in vedere ca maine am convocat o intalnire", a spus Banicioiu, la Romania Tv.

Fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat la finalul lunii ianuarie ca "introducerea pachetului de baza va face ordine in sistem usor, usor".

redare de stafeta la Ministerul Sanatatii: Schimb de amabilitati intre Nicolaescu si Banicioiu

"Tot mai multe servicii se vor transfera spre ambulatoriul de specialitate, mai ales cel al spitalelor publice, unde fie lipseste, fie nu este utilizat pentru ca nimeni nu doreste acest lucru. Pachetul asaza o serie de servicii medicale, de unde nu trebuie si unde se dau bani multi, in servicii care se acorda cum trebuie, cu eficienta. Astfel, vom avea mai putini bani deturnati si mai multi bani cheltuiti chibzuit", a declarat fostul ministru al Sanatatii.

Citeste si:
Grindeanu se laudă pe Facebook cu ciotul de autostradă inaugurat în Mureș: "Rezultate concrete! Nu festivism!". La comentarii, oamenii îl felicită pe Cătălin Drulă
Grindeanu se laudă pe Facebook cu ciotul de autostradă inaugurat în Mureș: "Rezultate concrete! Nu festivism!". La comentarii, oamenii îl felicită pe Cătălin Drulă
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a transmis luni, 6 decembrie, un mesaj în care se laudă cu deschiderea unui tronson de 4,5 de kilometri de autostradă. La comentarii, mulți cititori...
Florin Cîțu se declară împotriva pensiilor speciale pentru primari: „Am atinge rapid acea limită de 9,4% din PIB”
Florin Cîțu se declară împotriva pensiilor speciale pentru primari: „Am atinge rapid acea limită de 9,4% din PIB”
Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat luni, 6 decembrie, în Senat, că liberalii nu doresc ca deficitul de la pensii să crească și că impactul bugetar al pensiilor speciale ale primarilor...
Comentarii