Raed Arafat va fi ministru al Sanatatii - vezi reactii

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 13:45
4554 citiri
Raed Arafat va fi ministru al Sanatatii - vezi reactii
Foto: Arhiva

Raed Arafat a acceptat sa preia sefia Ministerului Sanatatii, dupa ce a refuzat in mai multe randuri acest post pe motiv nu isi doreste sa fie inregimentat politic.

Premierul Victor Ponta a declarat intr-o conferinta de presa ca Raed Arafat "nu si-a dorit sa ocupe aceasta functie, a acceptat numirea".

"Daca voi reusi sa il conving si dupa 9 decembrie sa ramana in guvern, cred ca va fi bine pentru guvern. Daca nu, se va intoarce la serviciul medical de urgenta", a declarat premierul.

Reactiile nu au intarziat sa apara, iar atat politicienii, cat si cei din domeniul sanatatii considera ca Arafat a acceptat sa preia fraiele portofoliului tocmai pentru ca este vorba de un mandat scurt, de o luna.

Vasile Cepoi, fost ministru al Sanatatii, in prezent consilier pe probleme de stat al premierului Ponta, a laudat noua numire la conducerea MS.

"Este un lucru foarte bun, numirea lui nu face decat sa asigure continuitatea proiectelor. Era singura solutie acceptabila, deoarece premierul nu putea sa mai detina interimatul. Un alt ministru care sa vina pentru o perioada scurta de timp, care nu cunostea problemele, nu ar fi reusit sa se descurce intr-un timp foarte scurt", a declarat Cepoi.

Liberalul Eugen Nicolaescu apreciaza ca Arafat a fost de acord sa fie ministru al Sanatatii tocmai pentru ca, intr-o luna, cat va dura mandatul, nu se poate vorbi de apartenenta la un grup politic.

"Orice minister trebuie sa aiba un management. Ca acest management e politic sau nu e mai putin important, ci important e sa fie un management serios. (...) Imi aduc aminte ca eu l-am adus pe Arafat in Ministerul Sanatatii, cu gandul de a avea un om foarte bun intr-un domeniu precum medicina de urgenta.

Daca ar fi acceptat un post de ministru pe o perioada indelungata, atunci ar fi fost inregimentat politic. Dar fiindca are de-a a face cu un mandat foarte scurt, atunci cred ca nu a mai fost o problema pentru ca Raed Arafat sa accepte functia de ministru. E un profesionist care stie ce spune, care stie sa lucreze cu oamenii, care are relatii foarte bune cu organisme internenationale din domeniul medicinii de urgenta. E important ca probleme din minister sa fie readuse pe fagasul normal, nu sa fie balmajite, asa cum s-a intamplat in ultimii patru ani", a declarat Nicolaescu la Digi 24.

Vasile Astarastoaie, presedintelui Colegiului Medicilor, a declarat ca Arafat nu dorea nici acum postul de ministru.

"Nici acum nu dorea sa ocupe postul de ministru, dupa cum a declarat. El doreste sa se ocupe de un domeniu in care este superexpert, dar pentru 30 de zile accepta. Eu nu cred ca dupa alegeri va mai accepta", a mentionat Astarastoaie, intr-o interventie la B1 Tv.

Raed Arafat, ministru al Sanatatii - Basescu a semnat decretul, urmeaza investirea

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, va fi investit ministru, miercuri, dupa ce va depune juramantul.

Traian Basescu a semnat deja decretul de numire a lui Arafat, potrivit site-ului Administratiei Prezidentiale, ceremonia de investire urmand sa aiba loc in cursul zilei de miercuri.

Arafat a fost rugat sa preia Sanatatea dupa demisia lui Vasile Cepoi, la inceputul lunii octombrie, insa atunci a refuzat functia politica, premierul Victor Ponta fiind cel care a preluat interimatul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Arafat ministru Sanatatii reactii, #Basescu acceptat Arafat ministru, #Arafat preia Minsiterul Sanatatii , #Ministerul Sanatatii