Vaccinul anti-TBC care a imbolnavit bebelusi: Parintii dau Ministerul in judecata

Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 16:45
5546 citiri
Vaccinul anti-TBC care a imbolnavit bebelusi: Parintii dau Ministerul in judecata
Foto: Arhiva

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat ca mai multi parinti au dat in judecata ministerul dupa ce copiii lor s-au imbolnavit de la vaccinarea anti-TBC. "Au tot dreptul sa o faca", a declarat Rafila.

Potrivit Adevarul, care citeaza Mediafax, situatia produsa in urma vaccinarii cu BCG va fi analizata de o comisie de experti romani si internationali.

"As vrea sa precizez faptul ca, din pacate, s-a creat panica in ceea ce priveste vaccinarea, reactiilor parintilor sunt perfect justificate, iar Ministerul Sanatatii a hotarat ca expertii romani sa se consulte cu experti internationali in privinta reactiilor adverse grave. Fac mentiunea ca toate vaccinurile utilizate in Romania au autorizatie de punere pe piata din Uniunea Europeana, a spus Rafila.

Secretarul de stat a adaugat ca peste 200.000 de copii au fost vaccinati, reactii adverse fiind constatate la 115 nou-nascuti.

"Ponderea celor care au dezvoltat reactii adverse grave dupa vaccinarea cu produsul BCG din Danemarca este sub 1 la mie", a precizat Alexandru Rafila.

Bebelusi imbolnaviti de vaccinul anti-TBC - vaccinarile au fost sistate (Video)

Ministerul Sanatatii a decis, joi, sa opreasca vaccinarea nou-nascutilor cu produsul BCG, importat din Danemarca.

Ministrul Raed Arafat a declarat ca, dupa o discutie cu expertii, s-a hotarat sistarea timp de doua saptamani a vaccinarii, timp in care se vor face toate verificarile necesare pentru a se stabili "daca este ceva iesit din normal".

"Exista mai multe opinii divergente(...) Oprim vaccinarea pe o perioada temporara, nu pentru ca vaccinul nu e bun, dar, la momentul actual, populatia are o intrebare clara 'E sigur sa imi vaccinez copilul sau nu?'. Sistarea nu are un impact pentru sanatatea publica, e pe o perioada scurta. Sper ca dupa ce totul este clarificat sa putem relua vaccinarile", a mai spus Arafat.

Ministrul a subliniat faptul ca opinia publica va fi tinuta la curent cu toate informatiile necesare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vaccin BCG bebelusi, #Raed Arafat vaccin BCG, #vaccin anti TBC bebelusi, #vaccin anti TBC parinti proces , #Ministerul Sanatatii