Arafat dezminte ca i s-ar fi cerut sa dea afara 1.000 de oameni de la ISU

Sambata, 28 Noiembrie 2015, ora 17:11
2911 citiri
Arafat dezminte ca i s-ar fi cerut sa dea afara 1.000 de oameni de la ISU
Foto: Facebook / Raed Arafat

Secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat neaga informatia aparuta in presa conform careia premierul Ciolos i-ar fi cerut sa dea afara angajati din inspectoratele pentru situatii de urgenta (ISU).

Dupa ce in presa a fost lansat zvonul ca peste 1.000 de angajati vor fi concediati, Raed Arafat a dezmintit.

Contactat de Mediafax, secretarul de stat a explicat ca are de facut un plan de reforma si restructurare la ISU, la solicitarea premierului Dacian Ciolos, dar nu i-a cerut nimeni sa dea afara oameni.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, miercuri, in debutul sedintei de guvern, ca asteapta in cel mai scurt timp de la Raed Arafat un plan pentru imbunatatirea activitatii ISU.

"O sa va rog sa-i transmiteti domnului Arafat ca astept de la dansul, in perioada imediat urmatoare, un plan de reforma si de restructurare a ISU, mai ales pe partea de prevenire, unde inteleg ca sunt sincope, pentru ca ceea ce am aflat astazi si domnul Arafat mi-a spus ca si dansul a aflat abia ieri seara, faptul ca cei de la ISU Bucuresti pe partea de prevenire fusesera deja informati de problemele de la clubul Colectiv si, in loc sa mearga sa faca verificari acolo si sa ia masurile necesare, au mai adaugat o hartie la birocratia noastra obisnuita, le-au trimis prevederile legale celor de la clubul Colectiv, spunandu-le ce sa faca fara sa verifice concret pe teren", i-a spus Dacian Ciolos ministrului de Interne Petre Toba, prezent la sedinta de Guvern.

#Colectiv Dacian Ciolos cere vehement ca sefii ISU Bucuresti sa fie dati afara din sistem

De asemenea, premierul a declarat ca vrea sa fie asigurat ca persoanele care au fost la conducerea ISU Bucuresti-Ilfov si care au fost suspendate din functii vor fi demise si nu se vor mai putea intoarce in sistem.

Sefii ISU Bucuresti-Ilfov au fost suspendati din functii, miercuri, si ulterior inlocuiti dupa ce presa a dezvaluit ca nu s-au facut controale la clubul Colectiv desi se stia inca din luna septembrie ca acolo sunt organizate concerte.

#Colectiv Pompierii il apara pe prim adjunctul de la ISU Bucuresti: Schiopu a salvat vieti la Colectiv

In incendiul din 30 octombrie din clubul Colectiv si-au pierdut pe loc viata 26 de persoane, iar o alta victima in drum spre spital.

Circa 200 de persoane au fost ranite, insa doar 147 au fost internate in spital, multe in stare critica. 33 de raniti si-au pierdut viata ulterior, numarul victimelor ajungand, in 22 noiembrie, la 60.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Arafat concediat oameni ISU , #SMURD