Ziare.com

Raed Arafat nu va mai fi secretar de stat la Sanatate. Se muta la MAI pentru departamentul de situatii de urgenta

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 22:24

   

Raed Arafat nu va mai fi secretar de stat la Sanatate. Se muta la MAI pentru departamentul de situatii de urgenta
Actualul secretar de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat va prelua aceeasi functie in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru a putea conduce Departamentul de interventii in situatii de urgenta, care va functiona la Interne, a precizat vicepremierul Liviu Dragnea.

Premierul Victor Ponta anuntase anterior ca Departamentul de interventii in situatii de urgenta, care va functiona in cadrul Ministerului de Interne, va fi condus de catre secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat.

"Departamentul va avea in coordonare Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General de Aviatie, ar si coordonarea operativa a ceea ce inseamna ambulante, unitatile de primiri-urgente. Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat si, evident, astazi cred ca cel mai potrivit este domnul Arafat, pe care il voi si numi astazi in functie", a spus Ponta.

Raed Arafat va fi totodata vicepresedinte al comitetului pentru situatii de urgenta prezidat de vicepremierul si ministrul Administratiei Liviu Dragnea.

Nu vreau sa stiu unde e Raed Arafat! (Opinii)

Premierul a anuntat, saptamana trecuta, ca Guvernul va modifica actualul sistem de coordonare a institutiilor in situatii de urgenta si va avea doua comitete de interventie, respectiv unul pentru intemperii, coordonat de ministrul Administratiei Publice, si unul pentru cazuri de urgenta, condus de vicepremierul pentru Siguranta Nationala.

El a precizat astfel ca vor exista doua tipuri de comitete de urgenta, respectiv unul care sa se refere la intemperii, unde ministrul Administratiei impreuna cu autoritatile locale si alte institutii trebuie sa aiba proceduri foarte clare si capacitate de interventie, si unul pentru situatii de urgenta, coordonat de vicepremierul pentru Ordine Publica si Siguranta Nationala, impreuna cu Ministerul de Interne, Ministerul Sanatatii, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si alte autoritati, care sa functioneze mult mai bine sub autoritatea unei singure persoane.

Citeste mai multe despre Raed Arafat conducere depratament MAI
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2348 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

.....

Domnule postac de serviciu, tin sa te informez.... SMURD nu a fost condus de Arafat in timpul accidentului aviatic de care te legi. Arafat era secretar de stat la sanatate. Smurd nu apartine de sanatate, ci de IGSU. E simplu daca te uiti pe site-ul Smurd, daca chiar vrei adevar. Smurd apartine de Igsu, care era condus de Burloi, un nenorocit care s-a pus singur in functie aranjandu-si examen doar pentru el. Cat timp ai scris tu randuri fara valoare si pline de dezinformare, cu ajutorul fundatiei Smurd al lui Arafat, care e altceva fata de Smurd de la Igsu, au mai fost salvate vieti.

 

 

aoleu !

dupa marele "succes" din Muntii Apuseni cand SMURD-ul a avut nervoie de peste doua ore ca sa ajunga pe sosea asfaltata, fara zapada sau ghiata, doar ca era ceata, la locul unde motii omenosi au coborat victimele din munte, dupa asa mare succes dl Arafat e avansat. Pe undeva era previzibil : frecventeaza Antena 3, colaboreaza excelent cu USL-ul, in special cu mincinosul national si responsabilul cu votul decedatilor. Sa nu uitam ca dr Arafat s-a remarcat de pe pozitii indubitabil uslamiste in urma cu vreo 2 ani cand a facut totul sa blocheze reforma sanatatii si noua lege care urma sa reglemen,teze sistemul desanatate. Foarte revelator : ca si USL-ul, dr Arafat se opunea din rasputeri schimbarilor care ar fi qamenintat privilegii si avantaje pecuniare serioase. Acum, iata USL-ul il recompenseaza. Pentru tot.

Revin : dupa lamentabila prestatie in timpul dramaticei salvari a numai 5 din 7 victime ale accidentului (una decedata fara echivoc de hipotermie, cealalta din traume + hipotermie - m,orti cu zile !), dupa ce sistemul SMURD s-a dovedit incapabil sa functioneze fara "tatuc" iar cand intra in scena, intra tardiv si fara echipamentul necesar (o singura masina pentru 7 oameni, lipsa aparaturilor necesare intubarii etc., etc. Masina respectiva a fost mai mult ca sa fie ...). Deci dupa o astfel de demonstratie,, dl Arafat este promovat sef la Departamentul de interventii in situatii de urgenta, probabil cu gradele de rigoare. Aoleu !

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor