Ziare.com

SMURD isi face statie de pompieri in Delta

Sambata, 29 Martie 2014, ora 19:48

   

SMURD isi face statie de pompieri in Delta
Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat sambata, la Targu Mures, ca Fundatia pentru SMURD va implementa in acest an un proiect in Delta Dunarii, in valoare de circa 400.000 de euro, bani proveniti din donatiile populatiei de 2% din impozitul pe venit.

"In acest an, pot sa spun ca proiectul major este dotarea Deltei Dunarii si avem deja acordul domnului viceprim-ministru Oprea, ministrul de Interne, pentru a deschide o statie de pompieri in Delta, care sa aiba o barca si un Hovercraft de interventie, pe partea de SMURD si pe partea de incendii.

Sunt deja in curs de a fi comandate echipamentele de interventie, este un proiect care atinge aproximativ 400.000 de euro ca si cost si urmeaza sa fie implementat la sfarsitul primului semestru - inceputul celui de al doilea semestru al acestui an.

In cursul verii cred ca o sa le vedem functionale in Delta Dunarii, intr-o zona - daca nu gresesc Crisan, o zona de unde pot sa plece in oricare parte pentru operatiuni de salvare, de interventie medicala, ambele vehicule - deci si Hovercraft-ul si barca vor fi cu capabilitati medicale si cu targa si cu tot, iar barca va avea si capabilitate de stingere a incendiilor", a spus Raed Arafat.

Acesta a precizat ca finantarea echipamentelor va fi asigurata din donatiile catre Fundatia pentru SMURD, iar din bugetul statului va fi asigurata statia de pompieri, care este in planul ISU Tulcea.

Raed Arafat spera ca statia si echipamentele vor fi functionale in timpul verii.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 564 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

.

La pupitrul de comasnda Spanul, iar ca ajutoare, Babusca si Scatiul.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor