Raed Arafat susține că nu s-au dat derogări pentru congresul PNL

Vineri, 24 Septembrie 2021, ora 17:21
3381 citiri
Raed Arafat susține că nu s-au dat derogări pentru congresul PNL
Raed Arafat. Foto: gov.ro

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat vineri că "nu s-au dat derogări" în cazul congresului PNL, care va avea loc sâmbătă.

"Nu s-a dat nicio derogare. Haideţi să fim foarte corecţi cu fraza pe care o folosim. Nu s-au dat derogări. Am fost întrebaţi, am răspuns în baza legii. Legea, adică hotărârile de guvern existente, prevăd situaţia organizaţiilor care organizează întâlniri statutare, cum este o formaţiune politică care organizează o întâlnire. Acelaşi răspuns pe care îl primeşte o formaţiune îl primeşte şi alta care ne întreabă.

(...) Nu s-au făcut derogări şi noi nu dăm avize. Noi doar explicăm legea dacă suntem întrebaţi şi subliniem care sunt măsurile obligatorii care trebuie să fie luate. Ca şi metri pătraţi, ca distanţare, ca respectare de acces dacă trece peste 3 la mie trebuie să se respecte cu certificatul verde şi aşa mai departe. Asta am făcut noi. Nu s-au dat derogări!", a spus şeful DSU.

5.000 de delegați PNL din toată țara sunt așteptați sâmbătă la congresul partidului, ce va avea loc la Romexpo, pentru a-și alege președintele dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu.

#Arafat, #derogare, #congres, #PNL , #stiri Raed Arafat