Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Raed Arafat: Masca va fi obligatorie in spatiile deschise unde incidenta depaseste 3 la 1.000 de locuitori

Miercuri, 14 Octombrie 2020, ora 09:04
2492 citiri
Raed Arafat: Masca va fi obligatorie in spatiile deschise unde incidenta depaseste 3 la 1.000 de locuitori
Foto: Guvernul Romaniei (Arhiva)

ecretarul de stat in ministerul de Interne a anuntat, marti seara, masurile care vor fi luate dupa cresterea alarmanta a numarului infectarilor cu noul coronavirus.

Raed Arafat a precizat ca restrictiile vor creste gradual, in functie de numarul de pacienti la 1.000 de locuitori si vor fi aplicate zonal, nu neaparat la nivel national:

"Portul mastii - obligatorie in zonele aglomerate unde incidenta este sub 3 la mie. Cand incidenta depaseste 3 la mie, purtarea mastii e obligatorie in toate spatiile deschise. Activitatea salilor de spectacole, teatre, cinematografe, restaurante, cafenele se reduce capacitatea de 50% acolo unde rata de infectare este sub sau egala cu 1,5 la mia de locuitori. In localitatile cu rate de infectare intre 1,5 si 3 la mie vor functiona la capacitate de 30%, iar programul va fi redus pana la orele 23:00.

Unde incidenta depaseste 3 la mie, activitatea acestor institutii va fi sistata. Evenimentele private - nunti, botezuri, aniversari, mese festive - in spatiile inchise si deschise sunt interzise pe plan national. In ceea ce priveste campania electorala, evenimentele sunt permise in spatii interioare cu participarea a maximum 20 de persoane, iar in exterior numarul participantilor se reduce la cel mult 50 de persoane.

Tot personalul care lucreaza in centrele pentru persoane in varsta, persoane cu dizabilitati se va testa o data pe satpamana, prin grija DSP-urilor," declara secretaul de stat, citat de RFI.

De asemenea, secretarul de stat a anuntat ca starea de alerta se prelungeste cu 30 de zile, incepind de la 15 octombrie.

Despre organizarea evenimentelor private, Raed Arafat a declarat:

"Este o decizie pe plan national. E foarte greu sa se respecte regulile la aceste evenimente in general. Aici nu vorbim de sali de curs. S-a dovedit ca nu se respecta regulile intotdeauna, devin locuri unde se raspandeste virusul. Daca situatia se imbunatateste, dar la acest moment aceasta este decizia CNSU. Este vorba despre evenimentele private in afara lacasurilor de cult. Botezul de la biserica nu este inclus aici. Acela se face cu numar limitat de participanti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Raed Arafat, #raed arafat masti, #raed arafat secretr de stat, #Raed Arafat DSU , #stiri Raed Arafat