Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”

Vineri, 03 Decembrie 2021, ora 22:10
2830 citiri
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că cel care stabilește politicile de sănătate publică este Ministerul Sănătății.

Arafat a adăugat că DSU nu intervine în deciziile MS, rolul instituției fiind acela de a colecta propunerile specialiştilor, de a întocmi proiectul de hotărâre a CNSU şi de a prezenta în şedinţă aceste lucruri.

”DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii. Stabilirea politicilor de sănătate publică (...) toate se fac împreună cu INSP şi MS, deci nu se fac de către DSU. DSU este entitatea care preia, întocmeşte proiectul de hotărâre al CNSU, se discută cu toţi în CNSU”, a explicat Arafat vineri seară, la Digi24.

Ministrul Sănătății, în calitate de membru a CNSU, poate bloca oricând o decizie, a mai spus șefu DSU. De asemenea, Arafat a precizat că, dacă o decizie a CNSU ar putea avea impact în sfera Ministerului Mediului, Ministerului Transporturilor sau a oricărui alt minister, documentul se trimite ministrului respectiv şi se lucrează cu oamenii din ministerul respectiv.

”DSU nu este un om, este o entitate foarte consistentă de oameni - trei direcţii - care fiecare lucrează, îşi face treaba lui, fiecare are rolul lui si există un şef al DSU, dar asta nu înseamnă că acesta joacă totul, un joc”, a mai declarat medicul.

”Astăzi ce a fost? A ieşit o ştire care nimeni nu ştie de unde a venit, că Arafat a mers la Guvern şi a propus să se testeze toată lumea. Arafat nu a propus, INSP a propus, dar eu am citit şi am spus clar că informaţia provine de la INSP, nu de la creierul lui Arafat”, a mai adăugat șeful DSU.

Acesta a explicat că rolul DSU în coordonarea operativă a pandemiei este esenţial, iar sistemul funcţionează foarte bine, aşa cum, de altfel, funcţionează în întreaga lume.

”Dacă deranjează şeful - păstrezi sistemul, scapi de om”, a mai afirmat Arafat.

El a subliniat însă că nu are nicio informaţie cum că s-ar dori schimbarea sa şi susţine că are o comunicare bună cu premierul.

”Cu premierul, relaţia de lucru este excelentă, cu ministrul nostru este excelentă, cu domnul Rafila discut, nu e nicio problemă”, a mai afirmat Arafat.

Citeste si:
Avorturile în pandemie, blocate de măsurile anti-COVID. Mesajul pentru Alexandru Rafila
Avorturile în pandemie, blocate de măsurile anti-COVID. Mesajul pentru Alexandru Rafila
Centrul FILIA – un ONG care luptă pentru drepturile femeilor – îi cere ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, să ia măsuri în ceea ce privește avortul la cerere în spitalele de...
Ministrul Sănătății anunță ridicarea unor restricții din martie. Când vom atinge vârful valului 5 al pandemiei
Ministrul Sănătății anunță ridicarea unor restricții din martie. Când vom atinge vârful valului 5 al pandemiei
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni, 24 ianuarie, că vârful valului Omicron ar putea fi atins în țara noastră în perioada 10-15 februarie. Rafila a precizat că,...
Comentarii
DAN-795
rank 5
LASATI-L NU-L OMORRATI de ...tot , sa-l dam pe mana lui Sosoaca sa
DAN-795
rank 5