Raed Arafat, despre noi masuri de restrictie: "Never say never. Este posibil la orice moment, daca evolutia va fi una dramatica"

Vineri, 25 Septembrie 2020, ora 22:15
2555 citiri
Raed Arafat, despre noi masuri de restrictie: "Never say never. Este posibil la orice moment, daca evolutia va fi una dramatica"
Taed Arafat. Foto Hepta

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat afirma ca autoritatile si-au propus sa nu ajunga din nou la masuri restrictive drastice cauzate de raspandirea epidemiei de COVID-19, insa nu este exclusa implementarea unor astfel de masuri daca situatia va deveni "dramatica".

"Noi am zis ca vom merge pe ideea masurilor zonale sau regionale, dar este clar ca never say never, niciodata sa nu spui niciodata. Nu stim cum va evolua si este posibil la orice moment, daca evolutia va fi una dramatica, sa se ia masuri mai drastice. Dar intentia este sa se ia masuri pe localitati, pe zone", a afirmat Raed Arafat, vineri seara, la Antena 3, intrebat fiind daca se va ajunge din nou la masuri restrictive in situatia in care numarul de imbolnaviri de COVID-10 va continua sa creasca.

El a adaugat ca spera ca primarii sa nu reactioneze la fiecare carantina si sa dea in judecata Departamentul pentru Situatii de Urgenta, asa cum s-a mai intamplat. "Ne asteptam la o colaborare cu autoritatile locale mult mai apropiata si mult mai corecta si cu toti care reprezinta autoritatile locale, astfel incat sa limitam raspandirea, ca sa nu ajungem sa restrictionam mai tarziu zone mult mai mari", a precizat Raed Arafat.

Acesta a aratat ca aproape jumatate din capacitatea de Terapie Intensiva este ocupata in spitalele care asigura ingrijirea pacientilor infectati cu SARS-CoV-2. "In situatia in care numarul de cazuri va creste, vor fi alocate paturi din zona non-COVID, fapt care va afecta alte patologii. (...) Noi ajungem sa transferam pacienti in continuare din anumite localitati in altele. Astazi din Alexandria am transferat la Medgidia pacient, cu elicopterul", a explicat Arafat.

El a spus ca stocurile de materiale sanitare sunt "mai bune" acum. Raed Arafat a sustinut ca accesul la medicamente, mai ales la Remdesivir, este unul "limitat" si ca Romania a primit recent o noua transa din medicamentul considerat cel mai eficient tratament contra COVID-19.

Oficialul din MAI a adaugat ca, desi s-ar putea supara unii, cum ar fi angajati ai Curtii de Conturi, DSU va apela in continuare la angajatii din alte ministere, inclusiv MApN, pentru gestionarea crizei sanitare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Circulație greoaie pe Valea Oltului. Trafic cu restricții din pricina lucrărilor la ieșire din Călimănești
Circulație greoaie pe Valea Oltului. Trafic cu restricții din pricina lucrărilor la ieșire din Călimănești
Șoferii care circulă pe Valea Oltului ar fi bine să se înarmeze cu multă răbdare deoarece traficul este greoi din cauza unor lucrări la ieșire din localitatea Călimănești....
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Arafat, #restrictii, #epidemie, #evolutie, #covid , #stiri Raed Arafat