Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Raed Arafat: "Noi clar ne pregatim pentru valul doi. Nimeni nu poate sa spuna cum va fi"

Autor: N.G.
Marti, 09 Iunie 2020, ora 23:42
5587 citiri
Raed Arafat: "Noi clar ne pregatim pentru valul doi. Nimeni nu poate sa spuna cum va fi"
Foto: Facebook/ Raed Arafat

Raed Arafat sustine ca ar fi "neprofesionist" sa spuna ca un al doilea val de imbolnaviri cu COVID-19 nu va exista si considera ca este nevoie de "o forma" de stare de alerta.

"O forma de stare de alerta va trebui, care va fi continutul ei, care sunt lucrurile care pot fi scoase (...) poate ca asa se poate discuta la nivel politic. Eu sper totusi sa se ajunga la o intelegere pe linie politica, pentru ca, ca situatie, pe linie medicala, pe linia de coordonare nu vom putea sa lucram intr-o situatie de normalitate totala cand noi nu suntem, de fapt, intr-o situatie de normalitate totala", afirma Arafat.

"Consider ca o continuitate pe o forma, sa zicem, mai aranjata, cred ca este mai recomandabila decat sa nu avem nicio forma cu care sa lucram. Deci trebuie sa fie o forma, macar pe perioada cat inca avem masuri. La momentul in care decidem am intrat in no measures, adica nu avem masuri, gata, ne-am relaxat, atunci poate sa dispara si sa revina, poate, daca vedem ca incepem sa crestem din nou sau daca apare valul doi pentru ca, daca apare valul doi, clar ca anumite masuri vor trebui sa fie din nou luate si adaptate. Poate ca daca ne pregatim mai bine nu trebuie sa luam masuri atat de dure cat am luat. Asta o sa vedem. Dar o forma de stare de alerta va trebui, care va fi continutul ei, care sunt lucrurile care pot fi scoase (...) poate ca asa se poate discuta la nivel politic. Eu sper totusi sa se ajunga la o intelegere pe linie politica, pentru ca, ca situatie, pe linie medicala, pe linia de coordonare nu vom putea sa lucram intr-o situatie de normalitate totala cand noi nu suntem, de fapt, intr-o situatie de normalitate totala", a afirmat Raed Arafat marti seara, la Antena 3.

In ceea ce priveste un eventual al doilea val al epidemiei, medicul a sustinut ca ar fi neprofesionist sa spuna ca acesta nu va exista. Mai mult, Arafat a anuntat ca autoritatile se pregatesc pentru al doilea val de imbolnaviri.

"Noi clar ne pregatim pentru valul doi. Ca va si mai puternic, ca va fi mai slab decat asta, nu poate nimeni sa spuna. (...) Este foarte greu de spus, cine se asteapta sa venim si sa spunem << stati linistiti, nu va fi nicio problema >>, inseamna ca se asteapta la o declaratie total neprofesionista. Cine ne ataca pentru ca zicem ca urmeaza, poate, un val doi inseamna ca nu intelege cu ce ne confruntam si trebuie sa inteleaga ca noi, cei de la situatii de urgenta, de la sanatate publica, nu putem sa venin si sa spunem << stati linistiti, nu va fi nimic >> . Noi avem obligatia acum, mai mult, sa ne pregatim" a mai declarat Raed Arafat.

El a adaugat ca stocurile de echipamente medicale pe care le detine Romania incep sa se completeze.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Raed Arafat secretr stat, #Raed Arafat coronavirus , #stiri Raed Arafat