UPDATE Raed Arafat: "Nu mai sunt paturi la ATI in spitalele din Bucuresti care trateaza pacienti cu Covid-19. Ne gandim sa mutam pacienti din Capitala. Maine va fi o noua cifra record de imbolnaviri"

Vineri, 17 Iulie 2020, ora 19:44
14955 citiri
UPDATE Raed Arafat: "Nu mai sunt paturi la ATI in spitalele din Bucuresti care trateaza pacienti cu Covid-19. Ne gandim sa mutam pacienti din Capitala. Maine va fi o noua cifra record de imbolnaviri"
Sursa: Gov.ro

Seful DSU, Raed Arafat, a confirmat, pentru Ziare.com, ca in acest moment, nu mai exista niciun loc la ATI in spitalele si sectiile Covid-19 din Capitala, in contextul in care datele oficiale arata ca numarul imbolnavirilor din Bucuresti a ajuns la 4.172.

"Spitalele de terapie intensiva care primesc pacienti infectati cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Bals, Victor Babes, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Daca apare un caz, il vom muta in afara Bucurestiului. Si spitalul din Ploiesti este ocupat la capacitate maxima. Solutia este sa cream paturi de ATI, sa aducem ventilatoare. Avem stocuri si pentru ca a aparut aceasta problema trebuie sa apelam la aceasta solutie. Dar avem nevoie de personal (...) Si maine vom avea o cifra record", a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Raed Arafat a declarat ca vineri, la ora 18:00, erau raportate 866 de cazuri si a anuntat ca sambata cifra va fi depasita categoric.

"Fata de joi, alte 109 persoane au cerut sa iasa din spital. In total sunt peste 905 de pacienti externati la cerere (...) Faptul ca se spune ca asimptomaticii nu transmit virusul. Sa nu ai cunostinte si sa spui vrute si nevrute. Toate studiile, publicate la nivel foarte inalt, spun clar ca asimptomaticul si presimptomaticul transmit", a mai declarat seful DSU.

Secretarul de stat in MAI a precizat ca, in acest moment, in Romania 885 de localitati au confirmat cel putin un caz de Covid-19.

"Nu mai sunt paturi la ATI in spitalele din Bucuresti care trateaza pacienti cu Covid-19", a declarat, vineri seara, Raed Arafat, pentru Ziare.com. Pacientii sunt dirijati catre alte unitati cu locuri disponibile, iar solicitarile sunt gestionate de catre Centrul National de Conducere si Coordonare a Interventiei (CNCCI). Spitalele din Capitala care trateaza pacienti cu Covid-19 sunt: "Victor Babes", "Matei Bals", "Marius Nasta" si spitalul de campanie de la "Ana Aslan".

In Bucuresti, numarul de cazuri confirmate, potrivit raportarii Institutului National de Sanatate Publica de vineri, 17 iulie, a ajuns la 4.172.De asemenea, in ultimele 24 de ore, de la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 799 cazuri noi de imbolnavire.

La unitatile ATI din toata tara, potrivit raportarii oficiale de la ora 13.00, erau internati 273 de pacienti.

Vineri, record negativ de noi infectari

Numarul cazurilor noi de coronavirus raportat vineri, 17 iulie, de Grupul de Comunicare Strategica este de 799, iar cel al deceselor de 17, in 24 de ore. In acelasi interval de timp, au fost facute 18.986 de teste.

Foto: Coada de ambulante la Institutul "Matei Bals" din Capitala

Pana acum au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID - 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienti vindecati si 2.286 de pacienti asimptomatici, externati la 10 zile dupa depistare.

Totodata, pana in prezent, 823 de pacienti cu test pozitiv au fost externati la cerere.

Pana vineri, 1.988 de persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#coronavirus, #Raed Arafat, #ATI, #covid , #stiri Raed Arafat