Ziare.com

Raed Arafat: "Se vor permite demonstratiile in limita a 100 de persoane"

de Teodora Munteanu
Luni, 14 Septembrie 2020, ora 16:32

   

Raed Arafat: "Se vor permite demonstratiile in limita a 100 de persoane"
Secretarul de stat Raed Arafat a declarat luni, 14 septembrie, ca vor fi permise demonstratiile in limita a 100 de persoane, respectandu-se regulile valabile si in cazul mitingurilor electorale.

"Se vor permite demonstratiile in limita a 100 de persoane in spatii deschise, bineinteles, dar aplicandu-se aceleasi reguli ca si pentru mitingurile electorale, adica portul mastii, distantarea si celelalte aspecte generale de igiena. A mai fost aprobat un aspect referitor la Ministerul Culturii, in urma mai multor solicitari care au venit: exceptia de la carantina a echipelor de filmare si a echipelor care sunt angrenate in productii in interiorul Romaniei si care vin, bineinteles, din afara. Ele vor fi scutite de carantina. Oricum, erau scutite prin alt articol, care este articolul cu activitatea profesionala, dar s-a dorit clarificarea acestui lucru, ca sa limitam anumite proceduri birocratice prin care trebuiau acum sa treaca", a spus Arafat la finalul sedintei de guvern.

In ce priveste desfasurarea mitingurilor, seful DSU a aratat ca, in mod normal, fortele de ordine vor putea lua masuri in cazul in care este depasit numarul maxim de participanti.

"Aici este deja rolul de aplicare a ordinii publice de catre structurile de ordine publica. In mod normal, daca legea sau actele normative spun un anumit numar, orice este peste acest numar devine ilegal si se pot lua masuri de catre politie, jandarmerie, de la amenzi pana la alte masuri, daca se considera necesare. (...) Este o hotarare de guvern, un act normativ. Cand actul normativ iti spune ca cifra maxima este 100 - cifra maxima nu este 102 sau 110. Este 100. Si ar trebui sa fie respectat. Si ar trebui si din partea populatiei sa existe aceasta complianta de a respecta regulile. Pana acum nu erau permise. Acum s-au permis, in anumita limita. Macar sa respectam limita. Acum sunt permise demonstratiile, dar sa fie respectate, in limita regulamentului", a precizat el.

Intrebat daca este multumit de modul in care au fost respectate regulile in cazul mitingurilor la care s-a protestat impotriva purtarii mastii, Arafat a apreciat ca in mod normal acele evenimente nu ar fi trebuit sa aiba loc.

"Nu pot eu sa caracterizez ce se face din punct de vedere al ordinii publice. In mod normal, aceste mitinguri nu trebuia sa aiba loc. Aceste mitinguri care se fac nerespectand legea oricand pot sa fie supuse unor masuri, care sunt masuri specifice ordinii publice", a mai spus el.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Raed Arafat demonstratii covid proteste
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1477 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In tara mea

In tara mea sunt văi si munti si flori,
Si diamante,
Si sunt sticleti atat de multi in capete savante!...
Poetii ritmului sărac slăvesc albastrul zării,
Si creste-atat de mult spanac pe lanurile tării.
In tara mea sunt tei si plopi,
Si zarea-i diafană,
Si-n tara mea jandarmi si popi iau lefuri de pomană;
Si-n tara mea sunt flori de myrt,
Principiu sau idee,
Sunt vorbe de păstrat in spirt, expuse prin muzee.
Din larg de cranguri vin zefiri si tuturor dau veste
Că-n tara mea sunt trandafiri si fete
Că-n poveste,
Idile nasc si se desfac subt luminis de lună,
In tara mea onoarea-i fleac si dragostea
Minciună.
Si-n tara mea sunt multi părinti ce plang morminte
Multe...
Si pribegesc scrasniri din dinti...
Dar cine să le-asculte,
Cand e minciuna pe amvon si nedreptatea-i lege,
Cand guvernantii-s de carton
Si nepăsarea Rege?
Ion Pribeagu

 

Romania, cele mai multe decese COVID

raportate la populatie. Ciuma Europei. SI acest ticalos de asa-zis medic continua sa emita opinii, desi e un politruc incompetent. S-a vazut in Apuseni, la Sudghiol, la Colectiv, si acum, aici - cand sansele de a te vindeca de COVID in ROU sunt de 10 ori mai mici ca in UE. Arahat = un CRIMINAL !

 

Arahat - Demisia

Teroristul nr 1, infiltrat in aparatul strategic de stat, trebuie demis si trimis in instanta pentru mai multe actiuni criminale si acte antisociale.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor