Raed Arafat: Suntem intr-un nou val al pandemiei. Avem peste 900 pacienti la ATI, fata de 500, cati erau la inceputul valului trecut

Autor: N.G.
Luni, 15 Martie 2021, ora 22:53
1853 citiri
Raed Arafat: Suntem intr-un nou val al pandemiei. Avem peste 900 pacienti la ATI, fata de 500, cati erau la inceputul valului trecut
Raed Arafat. Foto: gov.ro

Raed Arafat sustine ca Romania este intr-un nou val al pandemiei. Seful DSU spune ca dezavantajul este ca "incepem la terapie intensiva cu un numar de peste 900 si ceva de bolnavi, comparativ cu valul trecut cand erau mai putini pacienti in terapie intensiva, vreo 500".

"Suntem intr-o crestere a numarului de cazuri. Nu are nimeni cum sa nu recunoasca aceasta crestere, si clar ca suntem intr-un nou val in acest moment. Dezavantajul este ca incepem la terapie intensiva cu un numar de peste 900 si ceva de bolnavi, comparativ cu valul trecut cand erau mai putini pacienti in terapie intensiva, vreo 500. Pe acolo eram cand a inceput sa creasca atunci. Acest lucru ne obliga sa crestem capacitatea de terapie intensiva, lucru pe care premierul l-a solicitat", a afirmat Arafat la Digi24.

Seful DSU sustine ca trebuie gasite solutii pentru crestere capacitatii de terapie intensiva. "In Bucuresti am inceput sa lucram la instalarea a doua unitati mobile suplimentare de terapie intensiva care sa vina cu o crestere macar de 16, 20 de locuri in urmatoarea perioada la Victor Babes si la Sfantul Ioan.

Am inceput din nou sa analizam detasarile si sa detasam personal, pentru ca daca noi crestem numarul de paturi de terapie intensiva, obligatoriu trebuie sa muti categorii de personal, cum sunt rezidenti de terapie intensiva, medici specializati sa-i mutam de la spitale mai putin afectate, unde este un numar mai mare de personal, catre spitalele unde vrem sa crestem numarul paturilor", a completat Arafat.

#Arafat, #pandemie, #covid, #val, #Terapie Intensiva, #ATI, #locuri , #stiri Raed Arafat