Ce spune Arafat despre cererea de la Spitalul de Infecțioase Timișoara: ”Nu există să păzeşti o clădire cu o maşină de pompieri”

Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 18:29
1952 citiri
Ce spune Arafat despre cererea de la Spitalul de Infecțioase Timișoara: ”Nu există să păzeşti o clădire cu o maşină de pompieri”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că nu este de acord cu prezenţa unei autospeciale de pompieri la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, arătând că soluţia o reprezintă verificările la instalaţii şi potenţiale riscuri. "Chestia asta a generat şi alte solicitări, lumea a crezut că dacă venim şi punem pompierii la spital înseamnă că gata, nu mai are nimeni responsabilitate şi pompierii răspund", a explicat el.

"Nu am fost de acord cu acest lucru şi nici nu vom fi de acord pentru că nicăieri în lume nu există să păzeşti o clădire cu o maşină de pompieri. Soluţiile aici sunt altele. În interiorul clădirii trebuie să ai oameni care verifică instalaţiile, care fac turul acolo să verifice, ce este, care este situaţia, dacă apare un risc să îl elimine. Dacă este o urgenţă se sună la 112, vin pompierii, sunt la doi kilometri de acolo", a afirmat Arafat, vineri, într-o conferinţă de presă, întrebat despre solicitarea privind prezenţa unei maşini de pompieri la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

El a adăugat că, ulterior, au venit şi alte solicitări de acest fel.

"Chestia asta a generat şi alte solicitări, lumea a crezut că dacă venim şi punem pompierii la spital înseamnă că gata, nu mai are nimeni responsabilitate şi pompierii răspund. Nu merge acest lucru. Ideea asta cu maşina de pompieri nu există nicăieri pentru că nu este nici fezabilă, nici eficientă, dar pompierii ce participă acum la Timişoara şi în anumite zone unde s-a solicitat fac verificări din câteva în câteva ore, trimit pe cineva să facă un tur dacă ei nu au personal propriu în spital, unde au personal propriu, personalul lor face", a explicat Raed Arafat.

Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a anunţat, miercuri seară, că autospeciala de pompieri cerută de managerul Cristian Oancea a fost deja alocată de către ISU Timiş şi a ajuns în curtea unităţii. Medicii precizează că instalaţiile, vechi de 70 de ani, sunt folosite la maximum şi există în permanenţă un potenţial pericol.

Aceştia au precizat că personalul este instruit şi există toate avizele necesare, dar pericolul există.

”Deşi personalul spitalului nostru este instruit permanent şi avem o autorizaţie la incendiu pe tot ceea ce înseamnă sisteme de instalaţii, clădirea este foarte veche, existând un potenţial pericol. Vrem să mulţumim conducerii ISU Timiş pentru disponibilitatea avută şi pentru reacţia imediată la solicitarea noastră”, au mai transmis reprezentanţii spitalului.

Managerul acestei unităţi medicale, medicul Cristian Oancea, a declarat că făcuse această solicitare către ISU Timiş, având în vedere că o parte din instalaţii sunt din anii 1950. El a solicitat ca autospeciala să fie prezentă în curtea unităţii medicale timp de o lună - o lună şi jumătate.

Specialiştii apreciază că instalaţiile electrice suprasolicitate în această perioadă sau instalaţiile de oxigen folosite la foarte mulţi pacienţi sunt un pericol şi pot duce la producerea de incendii sau chiar explozii.

Citeste si:
Mașină în flăcări pe breteaua de acces la A3. O defecțiune electrică ar fi cauzat incendiul
Mașină în flăcări pe breteaua de acces la A3. O defecțiune electrică ar fi cauzat incendiul
Pompierii au intervenit, vineri seară, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un autoturism care circula pe breteaua de acces pe A3, în apropiere de Turda. ”Pompierii din cadrul...
Cum au reușit pompierii să distrugă o mașină pe care au încercat să o elibereze de trunchiul unui copac VIDEO
Cum au reușit pompierii să distrugă o mașină pe care au încercat să o elibereze de trunchiul unui copac VIDEO
O echipă de descarcerare din cadru ISU Argeș a reușit să distrugă o mașină în încercarea de a îndepărta un trunchi de copac prăbușit. Intervenția a avut loc, marți 16 august, pe...