Arafat: Trendul descendent nu trebuie sa ne pacaleasca

Marti, 19 Ianuarie 2021, ora 22:55
1985 citiri
Arafat: Trendul descendent nu trebuie sa ne pacaleasca
Raed Arafat, FOTO: Facebook

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat ca trendul descendent al cazurilor de COVID-19 nu trebuie sa ne pacaleasca si considera ca inca se impune mentinerea restrictiilor, mai ales ca din 8 februarie va incepe si scoala.

"Trendul descendent nu trebuie sa ne pacaleasca, sa spunem ca totul este bine. Am primit aceasta intrebare de la mai multa lume si mai ales ca in mai multe tari face ravagii deja tulpina noua. Pana nu avem mai multe persoane vaccinate, mai vine scoala care se va deschide, mai vin alte aspecte care ne vor face sa spunem, uite ca iarasi creste, deci trebuie sa fim extrem de atenti. Abordarea noastra este mentinerea masurilor care au fost. (...)

Speram ca aceasta va fi decizia finala ca in 8 februarie scoala va incepe, asa ca ridicarea unor restrictii cred ca nu e cazul in acest moment. Vor fi analize, este posibil sa se ia decizii pe baza evolutiei la noi, dar si in alte tari care vedem, unele dintre ele au probleme serioase", a declarat Arafat la TVR, marti seara.

Secretarul de stat a precizat ca sunt mai multi indicatori care sunt urmariti, iar unul dintre acestia este internarea la terapia intensiva.

"Avem mai multi indicatori pe care ii urmarim, unul dintre indicatori este internarea in terapia intensiva. Din momentul in care la internarea in terapia intensiva avem un platou, o usoara scadere si chiar vedem ca numarul nu este in crestere continua, inseamna ca nu avem un numar mare de infectii de care nu stim. Deci situatia este totusi sub control, da, sunt multe cazuri de care nu stim ca sunt pozitive, dar avem alti indicatori care ne arata ca situatia totusi nu este atat grava la acest moment. Dar asta nu e asigurare ca putem face absolut orce si sa revenim la normalitate, pentru ca am vazut ca de la normalitate pana la un nou val grav, putem ajunge foarte rapid, in 2-3 saptamani", a mai declarat Arafat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#Arafat, #covid, #coronavirus , #urgenta