Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Raed Arafat, despre sarbatorile de iarna: "Sfatul clar este respectarea regulilor"

Duminica, 13 Decembrie 2020, ora 21:44
2768 citiri
Raed Arafat, despre sarbatorile de iarna: "Sfatul clar este respectarea regulilor"
Facebook/Raed Arafat

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, medicul Raed Arafat, afirma ca "sfatul clar" pentru perioada Craciunului si a sfarsitului de an este ca oamenii sa limiteze la maximum mobilitatea, dar si contactul cu persoanele cu care nu locuiesc. El spune ca masura carantinarii va fi "practicata mai departe" in acele localitati sau zone unde indicele de infectare cu noul coronavirus ramane ridicat.

"Din punct de vedere al sarbatorilor care urmeaza, sfatul clar este respectarea regulilor si limitarea la maxim mobilitatii si a contactului, mai ales cu persoanele care nu stam cu ei si nu avem contact obisnuit cu ei, tot timpul", a afirmat Raed Arafat, duminica seara, intr-o interventie la Antena 3.

Acesta a subliniat ca masurile de prevenire a raspandirii virusului SARS-CoV-2 prevazute in actele normative sunt in continuare in vigoare, ele fiind trecute si in Hotararea de Guvern privind prelungirea starii de alerta, document din care a fost exclusa doar masura privind functionarea pietelor din spatii inchise.

Intrebat care este situatia localitatilor din judetul Ilfov, limitrofe Bucurestiului, unde se inregistreaza in continuare indici ridicati de infectare cu noul coronavirus, Raed Arafat a precizat ca in localitatile in care rata de infectare se mentine ridicata vor fi mentinute si masuri precum carantina.

"Ilfovul este o situatie mai deosebita, pentru ca este la limita cu Bucurestiul, este un pic mai greu de controlat situatia acolo. (...) De altfel, avem localitati care sunt de foarte mult timp sub carantina si care nu au scazut semnificativ si continua sa fie sub carantina. Si dau exemplul Constantei aici, care este sub carantina, probabil ca nu sunt implementate regulile la maxim acolo, sau o parte din populatie nu respecta regulile, nu stim care ar fi motivul. Iar majoritatea localitatilor care deja ies si masura locala sau zonala s-a dovedit a fi foarte buna in aceste localitati si o sa practicam mai departe, fara discutie", a adaugat Arafat.

Raed Arafat, despre o eventuala carantinare a Capitalei: Din ce stiu, au inceput sa intensifice controalele

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Raed Arafat, #sarbatori, #craciun , #urgenta