Ce nebunie de meci la Roland-Garros! Rafael Nadal și Novak Djokovic au jucat până la ora 3 noaptea

Miercuri, 01 Iunie 2022, ora 03:10
16947 citiri
Ce nebunie de meci la Roland-Garros! Rafael Nadal și Novak Djokovic au jucat până la ora 3 noaptea
Rafael Nadal și Novak Djokovic

Spaniolul Rafael Nadal, locul 5 ATP, s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros după ce l-a învins, în noaptea de marţi spre miercuri, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 (4), pe sârbul Novak Djokovic, locul I ATP. Calea către al 14-lea titlu la Roland Garros şi către trofeul de grand slam cu numărul 22 din palmares pare deschisă acum pentru Nadal.

Pe arena Philippe-Chatrier s-a disputat probabil meciul anului în circuitul masculin, încheiat puțin înainte de ora 03.00, ora României. Rivalitatea cea mai lungă din istoria tenisului şi-a disputat ediţia cu numărul 59 şi înfruntarea dintre titanii acestui sport a avut de toate: schimburi interminabile de mingi, răsturnări de scor, lovituri ireale, o atmosferă de Cupa Davis. Un spectacol total, de la prima la ultima minge, care a venit prea devreme în grand slam-ul francez, în faza sferturilor de finală.

Nu au lipsit însă huiduielile, vizat fiind Djokovic, care a fost luat în primire de la intrarea în arenă. Deşi fluierăturile nu au reprezentat fondul predominant, acestea au putut fi auzite mai ales în setul al patrulea, când sârbul a dat cu racheta în fileu, după o minge ratată dintr-o poziţie favorabilă. Majoritatea publicului a ţinut cu Nadal, dar a avut şi Nole destui susţinători.

Spaniolul a început tare şi timp de mai mult de un ste a lăsat impresia că joacă numai el. Numărul 5 mondial a condus cu 6-2 şi 3-0, cu două break-uri şi părea că nu poate fi oprit. Dar Djokovic şi-a ridicat brusc nivelul şi a reuşit să recupereze handicapul şi să câştige setul al doilea, unul de 88 de minute, cu 6-4.

Rafael Nadal a repetat evoluţia bună din start şi şi-a adjudecat setul al treilea, cu acelaşi scor ca primul, 6-2.

Djokovic a început mai bine doar în cel de-al patrulea set, în care a avut 3-0, cu un break, şi a ajuns ulterior la 5-3, scor la care a ratat două mingi de egalare. Nadal a câştigat contra serviciului şi a dus apoi setul în tie-break, în care s-a impus cu 7-4 după ce a avut 6-1 şi după patru ore şi 12 minute de joc.

Aceasta a fost victoria cu numărul 29 pentru spaniol în întâlnirile cu Djokovic, care are un succes în plus. Precedenta lor partidă a avut tot la French Open, anul trecut, când sârbul s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2, în semifinale.

Rafael Nadal va evolua în faza următoare cu germanul Alexander Zverev, locul 3 ATP, care a pus capăt parcursului tânărului spaniol de 19 ani Carlos Alacaraz, locul 6 ATP, la această ediţie a turneului de la Roland Garros, eliminându-l în sferturi, cu scorul de 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7).

Pe partea inferioară a tabloului masculin de simplu se vor juca, miercuri, partidele Andrei Rublev (Rusia), locul 7 ATP - Marin Cilic (Croaţia), locul 23 ATP şi Casper Ruud (Norvegia), locul 8 ATP - Holger Rune (Danemarca), locul 40 ATP.

Rafael Nadal, anunț îngrijorător: ”Dacă ar fi mâine, nu aș juca”
Rafael Nadal, anunț îngrijorător: ”Dacă ar fi mâine, nu aș juca”
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, fost lider ATP, spune că va juca la Roland-Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, doar dacă se va simţi suficient pregătit, scrie AFP. La...
Premieră în istoria tenisului, la meciul lui Nadal. Niciodată n-a fost atât de mare diferența
Premieră în istoria tenisului, la meciul lui Nadal. Niciodată n-a fost atât de mare diferența
Prima rundă a Mastersului de la Madrid va avea un meci special între Rafael Nadal (37 de ani), de 22 de ori campion de Grand Slam, și tânărul Darwin Blanch, în vârstă de 16 ani, deținător...
#Rafael Nadal, #Novak Djokovic, #Roland Garrros , #Roland Garros 2022