Rafael Nadal a aflat cât va lipsi după accidentarea de la Indian Wells: ”Nu e o veste bună, sunt trist”

Marti, 22 Martie 2022, ora 17:06
3030 citiri
Rafael Nadal a aflat cât va lipsi după accidentarea de la Indian Wells: ”Nu e o veste bună, sunt trist”
Rafael Nadal

Tenismanul Rafael Nadal a suferit o fisură costală de stres şi va fi indisponibil între patru şi şase săptămâni, informează mundodeportivo.es.

După ce a pierdut finala de la Indian Wells în faţa americanului Taylor Fritz, campionul spaniol a fost supus unor investigaţii medicale la o clinică din Barcelona, care au relevat o fisură de stres la a treia coastă stângă.

"Domnul Rafael Nadal Parera prezintă în urma testelor RMN şi CT o fisură de stres la al treilea arc costal stâng, care s-a produs în meciul din semifinalele disputate, sâmbătă, la Indian Wells. Perioada estimată pentru revenirea sa în activitatea sportivă este de la patru la şase săptămâni”, a explicat dr. Angel Ruiz Cotorro.

"Nu e o veste bună şi nu mă aşteptam la asta. Sunt trist pentru că după începutul bun de sezon pe care l-am avut, am ajuns într-o parte foarte importantă a anului cu senzaţii foarte bune şi cu rezultate bune.

Dar mereu am avut acel spirit de luptă şi perfecţionare şi ceea ce voi face este să am răbdare şi să muncesc din greu pentru recuperarea mea. Încă o dată aş vrea să mulţumesc tuturor pentru sprijinul acordat", a declarat Rafael Nadal.

Numărul 3 mondial va rata cel mai probabil din această cauză turneele de la Monte Carlo, 10-17 aprilie, Barcelona, 28-24 aprilie şi Madrid, 1-8 mai.

Nadal a declarat, duminică, după finala pierdută la Indian Wells, în faţa lui Taylor Fritz, că nu a putut să respire în timpul meciului din cauza unor dureri în zona toracică.

"Am avut dureri, sincer. Am avut probleme cu respiraţia. Nu ştiu dacă e ceva la coastă, nu ştiu încă. Când respir, când mă mişc, este ca un ac tot timpul, aici, înăuntru. Am ameţit puţin pentru că este dureros. Este un fel de durere care mă limitează foarte mult. Nu este vorba doar de durere, ci de faptul că nu mă simt foarte bine pentru că îmi afectează respiraţia. Este mai mult decât de a fi trist pentru înfrângere, asta am acceptat-o imediat şi chiar înainte ca meciul să se încheie. Este mai mult despre faptul că sufăr puţin, sincer", a declarat Nadal.

Au existat semne de probleme pentru spaniol încă de la finalul meciului de trei seturi disputat, sâmbătă, împotriva compatriotului său Carlos Alcaraz, în semifinale.

Citește și:
Episod nefericit în cariera lui Rafael Nadal. Nu i s-a mai întâmplat asta din 2005
Episod nefericit în cariera lui Rafael Nadal. Nu i s-a mai întâmplat asta din 2005
Rafael Nadal este accidentat și încă nu se știe când va reveni pe terenul de tenis, în discuție fiind și vârsta de 36 de ani a spaniolului. Absența lui de pe teren se simte și în...
Ce i-a făcut Aryna Sabalenka rivalei sale Elena Ribakina, după ce a pierdut finala de la Indian Wells VIDEO
Ce i-a făcut Aryna Sabalenka rivalei sale Elena Ribakina, după ce a pierdut finala de la Indian Wells VIDEO
Finala feminină de la Indian Wells a fost reeditarea finalei de la Australian Open, însă de data aceasta câștigătoarea a fost alta. Elena Ribakina din Kazahstan a învins-o în două...
#Rafael Nadal, #accidentare, #indian wells, #absenta , #stiri Rafael Nadal