Rafael Nadal a făcut marele anunț: ”Este timpul”

Sambata, 02 Decembrie 2023, ora 08:31
2099 citiri
Rafael Nadal a făcut marele anunț: ”Este timpul”
Rafael Nadal

Fostul lider ATP Rafael Nadal a anunţat, vineri, că va reveni în circuitul ATP la turneul Brisbane International, eveniment de pregătire pentru Australian Open din ianuarie.

Tenismanul, de 22 de ori câştigător al unui Grand Slam, nu a mai jucat un meci de când a fost eliminat în turul doi al Australian Open la începutul acestui an, din cauza unei probleme la un flexor al şoldului.

Iniţial, se estima că Nadal va lipsi doar opt săptămâni, dar el a fost operat la şold în iunie.

"După un an de absenţă din competiţie, este timpul să revin", a declarat Nadal într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare. "O voi face la Brisbane, în prima săptămână din ianuarie. Ne vedem acolo".

Luna trecută, directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a confirmat că Nadal va participa la primul turneu de Grand Slam al anului.

Nadal a declarat că se aşteaptă să se retragă după sezonul 2024, o serie de accidentări limitându-i apariţiile în circuit.

El a ieşit din top 100 pentru prima dată în ultimii 20 de ani la începutul sezonului şi a coborât pe locul 633 mondial, dar este eligibil pentru un clasament protejat după ce a fost accidentat şi nu a participat la niciun eveniment timp de cel puţin şase luni.

Nadal şi-a exprimat anterior dorinţa de a mai juca la un French Open şi de a reprezenta Spania la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor, înainte de a se retrage la finalul celui de-al 23-lea sezon în circuit.

Turneul de la Brisbane, care revine după o pauză de trei ani forţată iniţial de pandemia COVID, se va desfăşura între 31 decembrie şi 7 ianuarie.

Australian Open va avea loc la Melbourne Park în perioada 14-28 ianuarie.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Antrenor surpriză la FCU Craiova. Cine vine după demiterea italianului Constantino
Antrenor surpriză la FCU Craiova. Cine vine după demiterea italianului Constantino
Adrian Mititelu a luat o decizie șocantă în privința noului antrenor de la FC U Craiova, după ce aseară l-a dat afară pe italianul Giovani Constantino. Patronul echipei a hotărât să-l...
Gruparea de hackeri Lockbit anunţă că a revenit online. Poliția: „Va încerca probabil să se regrupeze şi să îşi reconstruiască sistemele”
Gruparea de hackeri Lockbit anunţă că a revenit online. Poliția: „Va încerca probabil să se regrupeze şi să îşi reconstruiască sistemele”
Reţeaua de infractori cibernetici Lockbit, care a fost scoasă din funcţiune de o amplă operaţiune internaţională a poliţiei la începutul acestei luni, afirmă că şi-a restabilit...
#Rafael Nadal, #anunt, #atp, #revenire , #stiri tenis