Rafael Nadal, după calificarea în finală la Australian Open: ”Nu ştiam dacă o să mai pot juca tenis"

Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 11:51
3230 citiri
Rafael Nadal, după calificarea în finală la Australian Open: ”Nu ştiam dacă o să mai pot juca tenis"
Rafael Nadal

Spaniolul Rafael Nadal, locul 5 mondial, a declarat vineri, după calificarea în finala de la Australian Open, că nu şi-a închipuit că va avea şansa de a ajunge în ultimul act la Melbourne în acest an. El a afirmat că nu se gândeşte că ar putea atinge recordul de 21 de titluri de grand slam, ci singura sa preocupare este Australian Open.

"Mă gândesc doar la Australian Open. Pentru mine doar Australian Open contează în acest moment. Nu m-am gândit niciodată că voi avea o şansă anul acesta. Pentru oamenii apropiaţi şi care au trăit în ultimele şase luni aproape de mine, este greu de înţeles cum am putut juca la acest nivel în acest moment.

Astăzi am jucat foarte bine în primele două seturi. A trecut mult timp de când nu am jucat atât de bine. Apoi a jucat mai bine, am făcut un joc prost la serviciu la 4-3 şi şi-a găsit loviturile. Toată lumea ştie că sunt un jucător care preferă să joace afară. Dar cu acoperişul tras a fost şi mai multă atmosferă şi asta îmi place. Deci nu mă pot plânge, mai ales că în urmă cu ceva timp nu ştiam dacă o să mai pot juca tenis", a declarat Nadal.

Spaniolul Rafael Nadal, locul 5 ATP şi cap de serie numărul 6, l-a învins, vineri, cu scorul de 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, pe italianul Matteo Berrettini, locul 7 ATP şi cap de serie 7, şi s-a calificat în finală la Australian Open, primul grand slam al anului.

Nadal s-a impus după două ore şi 55 de minute.

Pentru spaniol este a 29-a finală de grand slam din carieră şi a şasea la Melbourne.

În finală, Nadal, care s-a impus la Australian Open în 2009, va evolua cu Daniil Medvedev (Rusia), locul 2 ATP, sau Stefanos Tsitsipas (Grecia), locul 4 ATP şi cap de serie numărul 4.

Dacă va câştiga finala, Nadal va deveni primul jucător din istorie cu 21 de titluri de grand slam.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incredibil ce s-a întâmplat la Rouen: francezii au scos-o din sărite pe Gabriela Ruse
Incredibil ce s-a întâmplat la Rouen: francezii au scos-o din sărite pe Gabriela Ruse
Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia, a doua favorită, cu 6-3, 6-4, vineri, în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen (Franţa), dotat...
Mult așteptata finală cu David Popovici și Vlad Stancu n-a avut istoric: ”Nu e proba mea preferată”
Mult așteptata finală cu David Popovici și Vlad Stancu n-a avut istoric: ”Nu e proba mea preferată”
David Popovici și Vlad Stancu, singurii înotători români calificați până acum la Jocurile Olimpice, s-au confruntat vineri în proba de 400 de metri liber, la Campionatului Naţional de...
#Rafael Nadal, #finala, #Australian Open, #tenis , #stiri Rafael Nadal
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Mi-ar face placere ca Raffa sa castige in fata slavilor :))))