Capăt de drum: Rafael Nadal și-a anunțat prezența la ultimul turneu al carierei

Luni, 22 Aprilie 2024, ora 14:11
7864 citiri
Capăt de drum: Rafael Nadal și-a anunțat prezența la ultimul turneu al carierei
Rafa Nadal FOTO facebook

Jucătorul spaniol Rafael Nadal, care încearcă să revină pe circuit pentru un ultim sezon al carierei sale, va face parte din echipa Europei pentru Laver Cup, competiţie demonstrativă de tenis pe echipe între selecţionate masculine ale Europei şi restului lumii creată în 2017, ce va avea loc la Berlin în perioada 20-22 septembrie, au anunţat organizatorii citaţi de AFP.

În 2022, Laver Cup a fost ultimul turneu oficial al lui Roger Federer, iar Nadal, accidentat, a venit să joace la dublu alături de principalul său adversar din carieră. Și pentru Nadal sunt șanse mari ca acest turneu să fie ultimul al carierei.

"Nadal va juca alături de compatriotul său, spaniolul Carlos Alcaraz (nr. 3 mondial), Daniil Medvedev (nr. 4 mondial) şi Alexander Zverev (nr. 5 mondial) în echipa Europei, care va încerca să recupereze Laver Cup sub conducerea căpitanului Bjorn Borg", au anunţat organizatorii într-un comunicat dat publicităţii.

Nadal se declară "foarte încântat" să participe pentru a patra oară la această competiţie iniţiată de Federer şi care opune o echipă formată din jucători europeni unei echipe compuse din jucători din restul lumii, al cărei căpitan este americanul John McEnroe.

"În acest stadiu al carierei, vreau să profit de toate oportunităţile care mi se prezintă", a adăugat Nadal, jucătorul cu 22 de titluri de Mare Şlem, dar care, din cauza accidentărilor, nu a mai câştigat niciun trofeu de la al 14-lea său titlu la Roland Garros în 2022 şi aproape nu a mai jucat într-o competiţie.

La revenirea sa după trei luni de absenţă, din cauza unor dureri abdominale, Nadal, care va împlini 38 de ani pe 3 iunie, a fost eliminat săptămâna trecută în turul secund la Barcelona, turneu pe care l-a câştigat de 12 ori.

Quarterly Report - Editia 4

Prima ”bombă” la Roland-Garros. Un dublu finalist la Paris a fost eliminat în calificări
Prima ”bombă” la Roland-Garros. Un dublu finalist la Paris a fost eliminat în calificări
Tenismenul austriac Dominic Thiem (30 de ani, 131 ATP), dublu finalist (2018 și 2019) la Roland-Garros, a fost eliminat miercuri de la ediția din acest an, în turul al doilea al calificărilor....
Imagini uluitoare cu Rafael Nadal la Roland-Garros. Ce s-a întâmplat la un banal antrenament VIDEO
Imagini uluitoare cu Rafael Nadal la Roland-Garros. Ce s-a întâmplat la un banal antrenament VIDEO
Tenismanul spaniol Rafael Nadal, de 14 ori campion la Roland Garros, însă a cărui participare rămâne incertă cu mai puţin de o săptămână înainte de startul ediţiei din 2024, s-a...
#Rafael Nadal, #nadal retragere, #nadal laver cup , #stiri tenis