Nadal l-a invins pe Federer si va juca in finala Australian Open

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 13:15
9915 citiri
Nadal l-a invins pe Federer si va juca in finala Australian Open
Foto: AusOpen

Rafael Nadal s-a calificat vineri in finala de la Australian Open, dupa ce l-a invins in semifinale pe Roger Federer.

Tenismenul iberic s-a impus in trei seturi, cu 7-6, 6-3, 6-3, la capatul unui joc ce a durat doua ore si 20 de minute.

Nadal si Federer au oferit un spectacol superb, dominat insa de Nadal, care, cu exceptia primului set, a parut mereu la carma partidei.

"A fost un meci dificil, pentru ca a jucat agresiv. Cred totusi ca am jucat cel mai bun meci din acest turneu", a declarat Rafael Nadal, dupa finalul intalnirii.

Nadal a ajuns astfel la 23 de victorii in fata lui Federer, din 33 de partide jucate contra elvetianului.

E pentru a treia oara cand Nadal ajunge in finala turneului de la Antipozi, pe care l-a castigat o singura data (2009).

In finala de duminica, Nadal va da piept cu un alt elvetian, Stanislas Wawrinka, care a trecut in cealalta semifinala de Tomas Berdych, in patru seturi, scor 6-3, 6-7, 7-6, 7-6.

Ati putut urmari, in direct pe site-ul Ziare.com, partida dintre Rafael Nadal si Roger Federer, din semifinalele Australian Open.

Desfasurarea intalnirii:

Nadal vs Federer 7-6 (4), 6-3, 6-3

ora 13:15 - Setul 3: Cu trei break-uri reusite, Nadal s-a impus si in setul 3 si l-a invins mai usor decat se asteptau specialistii pe Federer.

ora 12:39 - Setul 2: La fel de disputat a fost si setul doi, diferenta fiind facuta de un break reusit de iberic, care e astfel la un pas (set) de accederea in finala.

ora 11:51 - Setul 1: Cei doi jucatori au mers cap la cap pana la tie-break fara ca vreunul dintre ei sa reuseasca un break. La tie-break, Nadal a condus cu 5-1, Federer s-a apropiat la 5-4, dar in cele din urma spaniolul s-a impus cu 7-4.

ora 10:52 - A inceput semifinala dintre Rafael Nadal si Roger Federer.

ora 10:43 - Cei doi tenismeni au iesit la incalzire. In aproximativ 10 minute, partida va incepe.

ora 10:30 - Semifinala dintre Nadal (cap de serie numarul 1) si Federer (cap de serie numarul 6) va incepe in jurul orei 11. Pe arena principala de la Australian Open abia s-a terminat finala feminina la dublu, unde castigatoare sunt Sara Errani si Roberta Vinci, care le-au invins in finala pe Ekaterina Makarova si Elena Vesnina, cu 6-4, 3-6, 7-5.

INFO: E pentru a 33-a oara cand cei doi se intalnesc. Pana acum, Nadal s-a impus de 22 de ori, in timp ce Federer a castigat doar de 10 ori.

INFO: Nadal (27 de ani) a castigat o singura data Grand Slam-ul de la Australian Open (2009). De partea cealalta, Federer (32 de ani) s-a impus de patru ori la Antipozi (2004, 2006, 2007 si 2010).

INFO: In finala, invingatorul va da piept cu elvetianul Stanislas Wawrinka, care a trecut in cealalta semifinala de Tomas Berdych, in patru seturi, scor 6-3, 6-7, 7-6, 7-6.

Finala turneului de la Australian Open e programata duminica dimineata.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Nadal invins Federer, #LIVE semifinala Nadal Federer, #Nadal Federer semifinala Australian Open, #semifinale Australian Open 2014 , #Roger Federer