Spania lui Rafael Nadal a ajuns in semifinalele Cupei Davis

Sambata, 23 Noiembrie 2019, ora 08:27
3925 citiri
Spania lui Rafael Nadal a ajuns in semifinalele Cupei Davis
Foto: Twitter / Davis Cup

Spania lui Rafael Nadal a ajuns in semifinalele Cupei Davis, competitie redenumita Davis Cup Finals 2019, sub patronajul fundasului Barcelonei Pique, desfasurata la Madrid, in compexul Caja Magica a lui Ion Tiriac, unde are loc in fiecare primavara Mastersul din capitala Spaniei.

Sambata seara, Spania a invins in sferturile de finala Argentina, favorita 3 a competitiei, greu, in meci decisiv la dublu, cu scorul de 2-1.

In prima partida, Guido Pella a trecut de Pablo Carreno-Busta cu scorul de 6-7, 7-6, 6-1, dupa 2 ore si 49 de minute de meci. Inainte de joc insa, au fost momente emotionante la Caja Magica. Si acest lucru pentru ca Roberto Bautista Agut trebuia sa joace in prima partida, dar a parasit de urgenta cantonamentul Spaniei, intrucat a primit o veste groaznica, si anume moartea tatalui sau. Colegii spaniolului au tinut un moment de reculegere in memoria sa, iar la intonarea imnurilor, locul lui Bautista a fost lasat gol.

Dupa esecul lui Busta, Rafa Nadal a intrat la butoane si a adus linistea pentru gazde, dupa victoria clara in fata lui Diego Schwartzman, scor 6-1, 6-2, dupa doar 62 de minute.

Nadal a intrat si la meciul de dublu, acolo unde a facut pereche alaturi de Marcel Granollers. Cei doi i-au intalnit pe cuplul Gonzalez/Mayer si au avut ceva de furca, terminand partida in set decisiv, scor 6-4, 4-6, 6-3, dupa 2 ore si 27 de minute.

In careul de asi, Spania va intalni Marea Britanie a lui Murray, in timp ce Rusia va da piept cu Canada. Meciurile sunt televizate pe DigiSport, TelekomSport si LookSport. Rusii vor juca de la 11.30, in timp ce Spania incepe duelul de la ora 18.30.

Campioana en-titre Croatia a fost eliminata inca din grupe.

Spania asteapta sa recucereasca marele trofeu din 2011, in timp ce Marea Britanie a fost ultima data campioana in 2015, tot cu Andy Murray pe teren. Rusia are 2 trofee, ultimul in 2006, in timp ce Canada ar fi o castigatoare in premiera, cu tinerii Shapovalov si Pospisil in prim plan.

Serbia lui Djokovic, eliminata de la Cupa Davis: Rusia merge in semifinale!

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Spania lui Nadal semifinale de Cupa, #Spania trece de Argentina sferturi Cupa , #stiri Rafael Nadal