Veste proastă pentru fanii lui Rafael Nadal după Australian Open. Ce turnee majore poate rata spaniolul

Vineri, 27 Ianuarie 2023, ora 10:12
1686 citiri
Veste proastă pentru fanii lui Rafael Nadal după Australian Open. Ce turnee majore poate rata spaniolul
Rafael Nadal

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, victima unei leziuni musculare la gamba stângă în timpul Openului Australiei, a confirmat joi că va fi indisponibil între şase şi opt săptămâni, informează AFP.

"Am fost la Clinica de tenis Teknon din Barcelona unde am fost examinat", a explicat campionul iberic pe Twitter.

"Au confirmat rezultatele de la Melbourne, iar timpul de recuperare este acelaşi', a adăugat el.

Un RMN efectuat în Australia a evidenţiat o leziune de gradul doi a muşchiului iliopsoas de la piciorul stâng, care nu a necesitat o intervenţie chirurgicală, potrivit jucătorului cu 22 de titluri de Mare Şlem în palmares.

"Se vor face noi teste în trei săptămâni, pentru a vedea cum evoluează (accidentarea)', a adăugat spaniolul, care va împlini 37 de ani în iunie.

Deţinător al titlului la Australian Open, Rafael Nadal s-a accidentat pe 18 ianuarie, în timpul meciului său din turul al doilea cu Mackenzie McDonald, câştigat de american cu 6-4, 6-4, 7-5.

Această perioadă de recuperare de circa opt săptămâni înseamnă că Nadal ar putea rata turneele ATP Masters 1.000 de la Indian Wells şi Miami şi ar putea coborî astfel în clasamentul mondial.

Nadal ar trebui să se concentreze pe o revenire la începutul sezonului pe zgură, la mijlocul lunii aprilie, având în vizor turneul său favorit, Roland Garros, din luna mai, când va încerca să câştige al 15-lea său titlu de Grand Slam pe zgura pariziană.

#Rafael Nadal, #Australian Open, #fani, #turneu, #atp , #stiri tenis