Rafinăria Petrobrazi, amendată pentru poluare. Ce a descoperit Garda de Mediu în timpul controlului

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 14:22
1696 citiri
Rafinăria Petrobrazi, amendată pentru poluare. Ce a descoperit Garda de Mediu în timpul controlului
Rafinăria Petrobrazi FOTO: Arhivă

Rafinăria Petrobrazi a fost amendată de către comisarii de mediu din Prahova în urma unui control efectuat pe fondul numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv şi a apariţiei unui trend de depăşire a valorilor limită la indicatorul hidrogen sulfurat (H2S).

Conform unui comunicat postat miercuri pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Prahova, comisarii au aplicat o sancţiune de 100.000 lei în urma neconformităţilor constatate la controlul efectuat.

"Controlul a fost iniţiat ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv creat în proximitatea rafinăriei precum şi a apariţiei unui trend de depăşire a valorilor limită la indicatorul H2S înregistrat de către echipamentele de monitorizare din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA). În cadrul controlului comisarii au constatat nerespectarea unor condiţii din actul de reglementare, precum şi a normelor de monitorizare a surselor de emisie atmosferice.

În vederea evitării unor astfel de situaţii comisarii au impus companiei luarea tuturor măsurilor astfel încât toate operaţiunile de pe amplasament să se realizeze fără determinarea unor deteriorări a calităţii aerului dincolo de limitele amplasamentului", arată sursa citată.

#Rafinaria Petrobrazi, #amenda, #poluare, #Garda de Mediu , #poluare