Dosarul RAFO- Carom se intoarce la tribunal

Joi, 05 Iunie 2008, ora 16:52
1301 citiri
Dosarul RAFO- Carom se intoarce la tribunal

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis, joi, recursul procurorilor impotriva deciziei instantei inferioare de restituire a dosarului la DIICOT pentru refacerea rechizitoriului, dosarul fiind trimis inapoi la Tribunal pentru continuarea judecarii.

La termenul de joi, procurorul DIICOT a cerut magistratilor sa trimita dosarul inapoi la Tribunal, in vederea continuarii judecarii, informeaza Newsin.

In replica, avocatul lui Ovidiu Tender, Gheorghe Mateut, a solicitat instantei sa respinga recursul procurorului si a solicitat restituirea dosarului la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DIICOT pentru refacerea urmaririi penale si a rechizitoriului.

In subsidiar, avocatul lui Tender a cerut rejudecarea dosarului de catre Tribunalul Bucuresti, deoarece magistratii instantei de fond au omis sa se pronunte asupra masurilor asiguratorii.

Tot la termenul de joi, avocatul Gheorghe Mateut a ridicat o exceptie de neconstitutionalitate care viza modul de declarare a recursului intr-un proces penal, dar magistratii Curtii de Apel au constatat ca recursurile partilor din prezenta cauza sunt admisibile si in termen si a respins cererea de sesizare a Curtii Constitutionale.

Tribunalul Bucuresti a decis, in data de 15 noiembrie 2007, sa restituie la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DIICOT dosarul in care au fost trimisi in judecata oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Marian Iancu, pentru infractiuni economice.

La restituirea dosarului Rafo-Carom, magistratii au cerut refacerii actului de sesizare si nu refacerea urmarii penale, se arata in motivarea deciziei Tribunalului Bucuresti, care a retrimis la DIICOT cauza in care oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Marian Iancu sunt acuzati de inselaciune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Ovidiu Tender, #dosar, #RAFO, #Carom , #Ovidiu Tender