Guvernul declasifica stenograma sedintei despre creantele RAFO

Miercuri, 12 Noiembrie 2008, ora 22:41
1779 citiri
Guvernul declasifica stenograma sedintei despre creantele RAFO

Guvernul a anuntat, miercuri, ca a declasificat stenograma sedintei din 29 decembrie 2004, in care s-a discutat supendarea preluarii creantelor RAFO si Carom de catre AVAS.

Declasificarea a avut loc dupa ce APADOR-CH a obligat Executivul in instanta sa ii dea stenogramele sedintelor din 2001-2004 despre RAFO.

Secretariatul General al Guvernului precizeaza, miercuri, printr-un comunicat, ca printr-o hotarare data pe 10 noiembrie, s-a aprobat declasificarea punctului 9 din stenograma sedintei Guvernului din data de 29 decembrie 2004.

Acesta se referea la proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru suspendarea aplicarii prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.101/2004, data de Guvernul Nastase, privind preluarea de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a unor creante fiscale asupra societatilor comerciale RAFO Onesti si Carom Onesti.

"Aprobarea acestui proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului se impunea din cauza neconcordantelor dintre angajamentele asumate prin Programul de Guvernare pentru perioada 2005 - 2008, aprobat prin Hotararea Parlamentului nr.24/28.12.2004, si unele reglementari aprobate anterior acestei date, fapt ce a condus la necesitatea corelarii lor cu noile cerinte", sustine comunicatul SGG.

Comunicatul precizeaza ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.142 din 29 decembrie 2004 a fost publicata in Monitorul Oficial nr.1280 din 30 decembrie 2004.

Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului din Romania-Comitetul Helsinki a cerut, inca din 2005, in instanta, stenogramele sedintelor din Guvern in care s-a discutat despre RAFO, intre 2002 si 2004.

Astfel, dupa ce Guvernul a pierdut procesul, inclusiv in caile extraodrinare de atac, APADOR a primit, in 2006, doua dintre cele trei stenograme care se refereau la RAFO.

Reprezenatantul APADOR mai spune ca asociatia a reusit, astfel, sa ii amendeze pe Mihai Voicu, Radu Stroe si Ilie Bolojan, toti fosti secretari generali ai Guvernului, iar luna trecuta a inceput procesul si impotriva lui Gabriel Berca.

Citeste si:
Negocieri în miez de noapte la Vila Lac. Nicolae Ciucă și Florin Cîțu nu s-au înțeles cu liderii PSD SURSE
Negocieri în miez de noapte la Vila Lac. Nicolae Ciucă și Florin Cîțu nu s-au înțeles cu liderii PSD SURSE
O întâlnire secretă între reprezentanți PSD și PNL a avut loc marți seara pentru a discuta soarta guvernului. UPDATE 21.00 Discuțiile de la Vila Lac s-au finalizat fără ca cele două...
Planul liberalilor pentru învestirea noului guvern Ciucă. Ce important minister este promis UDMR-ului
Planul liberalilor pentru învestirea noului guvern Ciucă. Ce important minister este promis UDMR-ului
Planul liberalilor de a învesti un guvern minoritar PNL-UMDR, susţinut de grupul minorităţilor naţionale, va presupune negocierea cu fiecare parlamentar, în condiţiile în care le lipsesc...
Sursa: Ziare.com
Comentarii