Guvernul declasifica stenograma sedintei despre creantele RAFO

Miercuri, 12 Noiembrie 2008, ora 22:41
1911 citiri
Guvernul declasifica stenograma sedintei despre creantele RAFO

Guvernul a anuntat, miercuri, ca a declasificat stenograma sedintei din 29 decembrie 2004, in care s-a discutat supendarea preluarii creantelor RAFO si Carom de catre AVAS.

Declasificarea a avut loc dupa ce APADOR-CH a obligat Executivul in instanta sa ii dea stenogramele sedintelor din 2001-2004 despre RAFO.

Secretariatul General al Guvernului precizeaza, miercuri, printr-un comunicat, ca printr-o hotarare data pe 10 noiembrie, s-a aprobat declasificarea punctului 9 din stenograma sedintei Guvernului din data de 29 decembrie 2004.

Acesta se referea la proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru suspendarea aplicarii prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.101/2004, data de Guvernul Nastase, privind preluarea de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a unor creante fiscale asupra societatilor comerciale RAFO Onesti si Carom Onesti.

"Aprobarea acestui proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului se impunea din cauza neconcordantelor dintre angajamentele asumate prin Programul de Guvernare pentru perioada 2005 - 2008, aprobat prin Hotararea Parlamentului nr.24/28.12.2004, si unele reglementari aprobate anterior acestei date, fapt ce a condus la necesitatea corelarii lor cu noile cerinte", sustine comunicatul SGG.

Comunicatul precizeaza ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.142 din 29 decembrie 2004 a fost publicata in Monitorul Oficial nr.1280 din 30 decembrie 2004.

Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului din Romania-Comitetul Helsinki a cerut, inca din 2005, in instanta, stenogramele sedintelor din Guvern in care s-a discutat despre RAFO, intre 2002 si 2004.

Astfel, dupa ce Guvernul a pierdut procesul, inclusiv in caile extraodrinare de atac, APADOR a primit, in 2006, doua dintre cele trei stenograme care se refereau la RAFO.

Reprezenatantul APADOR mai spune ca asociatia a reusit, astfel, sa ii amendeze pe Mihai Voicu, Radu Stroe si Ilie Bolojan, toti fosti secretari generali ai Guvernului, iar luna trecuta a inceput procesul si impotriva lui Gabriel Berca.

Citește și:
Consiliere psihologică şi psihoterapie în mod gratuit pentru copii. Buget de 6 milioane de euro pentru 70.000 de ore de terapii
Consiliere psihologică şi psihoterapie în mod gratuit pentru copii. Buget de 6 milioane de euro pentru 70.000 de ore de terapii
Copiii din România pot beneficia - în premieră - de consiliere psihologică şi psihoterapie în mod gratuit, fiind disponibile peste 70.000 de ore de terapii prin intermediul Programului...
Se digitalizează procedura de înmatriculare a autovehiculelor. Termenele asumate de Guvern
Se digitalizează procedura de înmatriculare a autovehiculelor. Termenele asumate de Guvern
Executivul a aprobat, marţi, un memorandum cu tema - Digitalizarea serviciului public privind înmatricularea vehiculelor. Actul normativ aprobat prevede identificarea unor soluţii concrete de...
Comentarii
M
miki64
rank 1
P
povestiri
rank 1
Guvernul sa faca bine sa de-secretizeze arhivele securitatii cu care se tot