Aurelia Cionga, Raiffeisen: Exista mai multa precautie in achizitionarea creditelor

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 22:35
1653 citiri
Aurelia Cionga, Raiffeisen: Exista mai multa precautie in achizitionarea creditelor

Inainte de criza, cei mai multi romani atunci cand intrau intr-o banca pentru un credit intrebau "Cat de multi bani pot obtine si cat de repede?".

Acest comportament pare sa se fi schimbat acum, clientii fiind pregatiti sa astepte cativa ani inainte de a se angaja intr-un credit de investitii imobiliare.

Intr-adevar, se poate vorbi de o responsabilizare a oamenilor, exista mai multa precautie in achizitionarea produselor financiare prin cantarirea riscurilor si alegerea creditelor mai ieftine si mai simple, a declarat pentru Efin.ro presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Aurelia Cionga (foto).

Mai mult, oficialul constata ca exista romani care constientizeaza ca nu trebuie sa se indatoreze la limita superioara pe care o permit reglementarile bancare, intrucat pot veni si vremuri mai grele. Asadar, isi lasa o rezerva care sa le permita sa-si poata onora obligatiile de rambursare a creditelor chiar si atunci cand veniturile lor stagneaza sau scad.

Potrivit presedintelui RBL, alegerea tipului de finantare, a creditului, ar trebui sa fie similara cu alegerea unei masini (sau a unei rochii), mai exact sa raspunda nevoii clientului. Astfel, pentru cei care au veniturile in lei, este recomandat ca imprumutul sa se faca in moneda nationala.

Citeste mai multe despre Criza i-a facut mai responsabili pe romanii care vor credite pe Efin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Aurelia Cionga Raiffeisen, #Raiffeisen Banca Locuinte, #credite imobiliare romani , #credite