De unde sa-ti iei o masina ieftina?

Luni, 23 Februarie 2009, ora 15:43
10780 citiri
De unde sa-ti iei o masina ieftina?
Foto: Tiriac Leasing

Din ce in ce mai multi romani se vad nevoiti sa renunte la masinile achizitionate in leasing, fiind in imposibilitatea de a-si plati ratele, ceea ce obliga companiile de leasing sa recupereze bunurile si sa le scoata din nou la vanzare.

Astfel, daca in urma cu un an existau doar cateva masini second-hand scoase la vanzare de catre societatile de leasing de pe piata romaneasca, acum astfel de anunturi abunda pe panourile si site-urile companiilor.

Daca, in mod normal, pana acum, clientii cedau contractul de leasing doar in momentul in care vroiau sa-si cumpere o noua masina, din cauza crizei, din ce in ce mai multi romani par a renunta la aceste contracte pur si simplu, fara a achizitiona un nou produs, ci pentru ca nu isi mai permit plata ratei. Acest lucru poate fi insa o veste buna pentru cei care sunt in cautarea unui autovehicul la un pret mai mic, multe dintre masinile repuse in vanzare avand preturi scazute si negociabile.

BT Leasing, de exemplu, a repus in vanzare masini cu preturi cuprinse intre 40.000 si 5.000 de euro. Una dintre cele mai scumpe masini afisate este un Audi A8 3.0 TDI QUATTRO, din 2005, la 40.000 de euro, in timp ce Renault-urile sunt printre cele mai ieftine.

De asemenea, BT are listate mai multe masini, printre care mai multe Volkswagen Passat, Renault sau Chevrolet, ale caror preturi pot fi negociat.

Pe langa marcile populare, gen Peugeot, Ford, Citroen sau Hyundai, la Tiriac Auto se poate achizitiona si un Rolls-Roys Phantom DR AE Cabriolet, produs in 2008, la pretul de peste 381.000 de euro.

Lista masinilor aduse inapoi la Raiffeisen Leasing include mai multe autoturisme Mercedes Benz, scoase la vanzare la pretul de 22.000 de euro, dar si Chevrolet Spark, la nu mai mult de 3.300 de euro.

De altfel, potrivit oficialilor companiei, piata de leasing se confrunta cu o scadere rapida, inregistrandu-se o crestere importanta a recuperarilor de bunuri, in special a masinilor.

Potrivit directorului general al Raiffeisen Leasing, Mihaela Mateescu, recuperarile de bunuri au inceput sa ia amploare din luna noiembrie a anului trecut. Desi preturile sunt destul de bune, vanzarile de bunuri recuperate nu merge prea bine, potrivit spuselor sale. Motivul principal il reprezinta stocurile mari ale dealerilor de masini de pe piata, care vand din ce in ce mai putin.

"Pana acum am revandut in pierdere doar 15-20% din bunurile reposedate de la clienti. Aceste revanzari reprezinta o oportunitate de afaceri pentru firme mici, care vor sa cumpere masini second-hand, pentru ca firmele de leasing nu cauta sa obtina profit, ci sa-si recupereze creantele," a declarat Mihaela Mateescu pentru Ziarul Financiar.

Numarul bunurilor reposedate se ridica la cateva mii, potrivit lui Mateescu, fata de cele cateva zeci pe an, inregistrate pana acum.

Cele mai scumpe autotusime recuperate de Raiffeisen Leasing sunt un Land Rover din 2007, in valoare de 61.000 de euro plus TVA, si un Lexus, de 69.000 de euro plus TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#leasing masini, #repunere in vanzare, #Tiriac Leasing, #Raiffeisen Leasing, #BT Leasing , #leasing