Cat mai economisesc romanii in fonduri de investitii?

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 07:32
1883 citiri
Cat mai economisesc romanii in fonduri de investitii?

Circa 22.000 de euro este suma medie pe care romanii cu stare o investesc in unele fonduri de investitii.

De exemplu, in numai o luna si jumatate, peste 1.500 de nvestitori au depus 50 milioane de euro la Fondul deschis de investitii Raiffeisen Euro Plus.

"La numai sase saptamani de la lansare, fondul Raiffeisen Euro Plus a ajuns la active de peste 50 milioane euro, atragand peste 37 milioane euro in luna noiembrie, cea mai mare crestere lunara a activelor intregistrata pana acum in industria fondurilor de investitii din Romania", au declarat reprezentantii societatii de administrare Raiffeisen Asset Management.

Raiffeisen Euro Plus este singurul fond din piata romaneasca cu investitii exclusiv in instrumente purtatoare de dobanda, in euro. Persoanele fizice detin aproximativ 70% din activele fondului, in timp ce 30% sunt detineri ale persoanelor juridice.

Oficialii societatii de administrare mentionate au precizat ca investitorii persoane fizice cu disponibilitati financiare ridicate isi diversifica economisirea in lei si euro. Detinerea medie pe un investitor persoana fizica se situeaza la nivelul de aproximativ 22.000 euro.

"In Romania traditional exista un interes pentru economisirea in euro, aproximativ 40% din sumele detinute de persoanele fizice in sistemul bancar fiind plasamente in valuta, fara ca acest comportament sa fie influentat semnificativ de evolutia cursului valutar. Prin acest produs, Raiffeisen Asset Management este singurul administrator de fonduri din Romania care ofera investitorilor posibilitatea de diversificare pe valute a plasamentelor in fonduri de investitii cu risc redus", a declarat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Fondul are in prezent detineri de peste 50% in certificate de trezorerie si obligatiuni de stat in valuta, inclusiv in ultimele doua emisiuni lansate de Ministerul Finantelor in luna noiembrie acest an.

Raiffeisen Asset Management este a doua societate de administrare a investitiilor din Romania dupa total active, cu o cota de piata de 24,5% la finele lunii octombrie si cu active in administrare de 935 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#fond investitii Raiffeisen, #Raiffeisen Asset Management , #Romania