Raiffeisen nu se retrage din Romania

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 17:26
3691 citiri
Raiffeisen nu se retrage din Romania
Foto: TVR Info

Raiffeisen nu se va retrage de pe piata bancara din Romania, a declarat directorul executiv al Raiffeisen Romania, Steven van Groningen.

"Sub nicio forma Raiffeisen nu va pleca din Romania", a precizat van Groningen, intr-o conferinta de presa sustinuta joi.

Anterior, Herbert Stepic, directorul executiv al Raiffeisen International, a declarat ca grupul s-ar putea retrage de pe unele piete din Europa de Est.

"Este strict normal, intr-o perioada de criza, ca banca sa se uite unde obtine rezultate bune si unde mai putin bune. Stiti ca exista presiuni foarte mari sa se atinga nivelul de solvabilitate. Asa trebuie vazute declaratiile dommului Herbert Stepic", a continuat seful Raiffeisen Romania.

"Nu-mi fac niciun fel de grija cu privinta la viitorul nostru in Romania, dimpotriva cred ca avem doar de castigat", a subliniat acesta.

Raiffeisen va pleca din cateva tari est-europene - Este vizata si Romania?

Potrivit spuselor sale, Romania ar avea doar de castigat din ceea ce se intampla in prezent, avand in vededere ca rezultatele sunt foarte bune si exista un potential care nu a fost inca exploatat la maximum.

"Daca, in viitor, se va renunta la anumite zone, unde nu se obtin profituri, noi, in Romania, avem doar de castigat. Astazi s-a dovedit si azi. Chiar si domnul Stepic s-a declarat foarte multumit de rezultatele din Romania", a spus van Groningen.

Oficialul bancii a sustinut ca, daca Raiffeisen se va retrage de pe unele piete, ar fi o veste buna pentru divizia din Romania, deoarece resursele in plus i-ar putea fi redistribuite.

"Presedintele Basescu s-a referit la ce a anuntat Banca Austriei. Eu m-am uitat atent la ce s-a publicat si concluzia mea este ca nu se aplica la banca noastra, iar impactul pe Romania va fi redus. Este vorba de un raport intre credite si depozite, iar, in Romania, este destul de generos", a dat asigurari seful Raiffeisen.

Intr-un discurs de joi dimineata, presedintele Traian Basescu a avertizat bancile austriece sa nu se retraga de pe piata locala, dupa ce au facut profituri de miliarde de euro in Romania, in ultimii ani. Potrivit sefului statului, daca bancile austriece nu ar mai finanta Romania, ar fi o "lipsa de fair play". "Vreau sa cred ca acest lucru nu se va intampla si nu vom fi pusi noi sa platim factura lacomiei sistemelor bancare, a imprudentei, a lipsei de responsabilitate de pe vremea cand dadeau credite cu buletinul", a spus Basescu.

Traian Basescu: Nu vreau ca Romania sa plateasca pentru lacomia sistemului bancar

In trimestrul al treilea din acest an, Raiffeisen Romania a obtinut un profit de 20 de milioane de euro, in scadere cu 40 de procente fata de perioada similara din 2010. Activele bancii se ridica la 6,2 miliarde de euro, pozitionandu-se pe locul patru pe piata locala, din acest punct de vedere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
#Raiffeisen Romania retragere Romania , #Romania