Ziare.com

RZB: Bancile europene vor incerca sa faca preluari in Romania in 2009

Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 15:29

   

RZB: Bancile europene vor incerca sa faca preluari in Romania in 2009
Bancile comerciale straine ar putea deveni interesatev sa faca achizitii in Romania anul viitor, in contextul in care piata se va consolida, este de parere Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania.

"E dificil de estimat ce se va intampla, dar este posibil ca in 2009 bancile straine sa fie interesate de achizitii. Insa inainte de toate, bancile trebuie sa-si rezolve problemele de acasa", a declarat van Groningen, citat de NewsIn.

Potrivit presedintelui RZB, reducerea liniilor de finantare din partea bancilor-mama pentru subsidiarele lor din Romania va influenta in mod indirect creditarea in valuta.

In contextul noilor norme de creditare impuse de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si a crizei financiare mondiale, care determina bancile mama "sa fie mai reticente in acordarea finantarilor", van Groningen a precizat ca incetinirea ritmului de crestere a creditarii este un factor pozitiv.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Este logic ca bancile mama sa fie mai reticente in ce priveste finantarile, in prezent incercand sa-si echilibreze raportul credite/depozite, estimat in momentul de fata la 120%. Intentionam sa ne bazam mai putin pe finantarile de la bancile mama prin atragerea de depozite", a mai spus van Groningen.

Pe pietele externe, Romania este vazuta cu riscuri mai mari din punct de vedere al stabilitatii economice, a adaugat presedintele Raiffeisen Bank Romania.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1345 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pina acum ce ati pazit?

Cui va adresati voi? cit la suta din populatie?

Dobinda la depozit in euro: 2,3.
Suma minima constituire depozit: 1000 euro.

Nu pricep de ce va mai deranjati sa mai deschideti atitea sucursale.

 

pentru preluare va rugam sa va intreresati la...

VIENA,LONDRA,ROMA SAU AMSTRERDAM

 

Saracu',

Nu stie ca le-au luat deja pe toate...
P.S.Noi nu ne vindem tara!(ca nu o mai avem)


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor