Salariile unor angajati din conducerea Raiffeisen Romania au scazut cu 30%

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 12:31
2933 citiri
Salariile unor angajati din conducerea Raiffeisen Romania au scazut cu 30%
Foto: Arhiva

Raiffeisen Bank Romania a cerut unor angajati cu functii de conducere sa aleaga intre scaderea salariului cu pana la 30% si pierderea locului de munca, pe fondul crizei din zona euro, majoritatea optand pentru prima varianta, potrivit unor surse din piata.

Contactata de money.ro, banca a precizat ca, din septembrie 2010 pana in aceeasi luna a anului curent, 31 de angajati au parasit banca. In acelasi timp, au fost efectuate restructurari, mai multe posturi de conducere au fost desfiintate, angajatii find transferati pe posturi de executie.

"Raiffeisen Bank a derulat, incepand din 2008, programe de eficientizare a activitatii, adecvate evolutiei pietei. In principiu, in situatia in care un post de coordonare dispare, persoana respectiva poate primi o oferta de a prelua un post de executie, ceea ce inseamna si o remuneratie corespunzatoare. Numarul de salariati ai bancii la sfarsitul lunii septembrie 2011 era de 6.065, fata de 6.096 la aceeasi data a anului 2010", au spus reprezentantii bancii.

Steven van Groningen, presedintele bancii, a mentionat ca nu stie nimic despre aceasta situatie.

Raiffeisen Bank International anunta, joi, ca s-ar putea retrage din cateva tari din Europa Centrala si de Est. Banca austriaca este un furnizor important de servicii financiare in regiune, avand subsidiare in 16 tari.

Directorul Herbet Stepic nu a numit tarile respective, dar a spus ca decizia va afecta subsidiarele cu venituri mici si potential scazut de crestere. Este "foarte posibil sa ne retragem din vreo tara sau alta in viitor", a declarat el.

Decizia vine dupa ce autoritatea de reglementara financiara din Austria a emis recent reguli stricte pentru bancile austriece, care nu mai pot imprumuta filialele lor din Europa Centrala si de Est decat in conditii limitate.

Grupul austriac Raiffeisen International a inregistrat in Romania un profit dupa taxe de 60 milioane euro, in primele noua luni din acest an, in scadere cu 29,1% fata de aceeasi perioada din 2010, arata raportul publicat, joi, de grup. In primele noua luni din 2010, profitul dupa impozitare al Raiffeisen International in Romania a fost de 85 de milioane de euro.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Raiffeisen Bank Romania, #retragere Raiffeisen Bank Romania, #salarii Raiffeisen Bank , #Romania