Raiffeisen pregateste reduceri de cheltuieli - Ce se intampla cu sucursala din Romania UPDATE

Luni, 15 Iulie 2013, ora 15:32
2967 citiri
Raiffeisen pregateste reduceri de cheltuieli - Ce se intampla cu sucursala din Romania UPDATE

Banca austriaca Raiffeisen a lansat un program de taiere masiva a costurilor, care va include si inchiderea unor sucursale, a anuntat, duminica, noul director executiv, Karl Sevelda.

A doua cea mai mare institutie de credit din Europa se confrunta cu o crestere redusa in unele zone ale batranului continent si trebuie sa gaseasca 1,8 miliarde de euro pe termen mediu pentru a atinge tintele de capital.

"Incepem un pogram global de crestere a veniturilor si de reducere a costurilor, care va include si inchiderea unor filiale. E vorba de sute de milioane de euro", a spus Karl Sevelda, intr-un interviu acordat cotidianului Der Standard, citat de Reuters.

"Vrem sa ne extindem pe partea de retail, trebuie sa reducem riscurile, iar in piete precum Ungaria si Slovenia sunt necesare restructurari importante", a mai spus oficialul Raiffeisen.

El a reiterat ca banca este in discutii cu un nou investitor strategic.

Raiffeisen a anuntat, luni, lansarea unei oferte pentru rascumpararea unor obligatiuni in valoare de 1,5 miliarde euro, garantate de stat si scadente in 2014. Dupa aceasta operatiune, banca va fi rascumparat intreg portofoliul de obligatiuni garantate de stat emise in urma crizei financiare, de 4,25 miliarde euro.

Ce se va intampla cu sucursala din Romania

Anterior, pe 12 iulie, Karl Sevelda a mentionat ca Romania se numara printre tarile in care grupul austriac vrea sa se extinda, alaturi de Austria, Cehia, Slovacia, Polonia si Rusia.

La solicitarea Ziare.com, reprezentantii bancii din tara noastra au dat asigurari ca nu exista niciun motiv de ingrijorare.

"Raiffeisen Bank este cea mai profitabila banca din sistemul bancar romanesc, insa acest lucru nu inseamna ca nu suntem atenti la costuri sau ignoram procesul de

eficientizare. Ele stau in continuare in atentia managementului si a fiecarui angajat al bancii", a fost raspunsul Raiffeisen Romania.

De fapt, banca a finalizat la 1 iulie achizitia portofoliului de retail de la Citibank Romania, care reprezinta peste 100.000 de clienti, cu active de 460 milioane lei (peste 90 de milioane de euro) si peste 770 milioane de lei (peste 175 milioane euro) in depozite.

Grupul austriac avea la finele lunii martie active totale de 131,9 miliarde euro, in scadere cu 3% fata de nivelul de la finele anului trecut, in timp ce pe piata romaneasca, ele au crescut in primul trimestru cu 6,5%, la 6,37 miliarde euro.

Profitul inregistrat in tara noastra a fost de 30 milioane euro, in primul trimestru din 2013, in stagnare fata de cel anterior.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Raiffeisen Bank inchide sucursale, #Raiffeisen Bank inchidere sucursale, #Raiffeisen Bank reduceri cheltuieli, #Raiffeisen Bank restructurari , #stiri Raiffeisen