Ministrul Justitiei anunta introducerea unui sistem care sa descurajeze plagiatul

Vineri, 12 August 2016, ora 14:39
3143 citiri
Ministrul Justitiei anunta introducerea unui sistem care sa descurajeze plagiatul
Foto: Facebook/Raluca Alexandra Pruna

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a anuntat ca noua Strategie Nationala Anticoruptie (SNA) 2016-2020 prevede si introducerea in Educatie a unui sistem care sa descurajeze plagiatul.

"Daca vrem o Romania educata, o Romanie sanatoasa, este absolut necesar ca si in Sanatate, si Educatie sa facem ceva. Strategia propune masuri concrete", a spus Pruna, vineri, in cadrul unei conferinte privind lansarea noii strategii anticoruptie 2016 - 2020.

Ministrul a explicat ca noua SNA aduce o schimbare de paradigma, punand accentul pe preventie si pe responsabilitatea la nivel managerial.

Afla ce a spus recent presedintele Klaus Iohannis despre plagiate

"In Educatie am propus adoptarea la nivel national a unui cadru transparent bazat pe criterii de performanta, pentru asigurarea integritatii concursurilor, de exemplu de inspectori scolari generali, introducerea unui sistem care sa descurajeze plagiatul, iar in sectorul Sanatatii am retinut in strategie ca fiind importanta infiintarea in cadrul Ministerului Sanatatii a unui mecanism care sa prioritizeze alocarile bugetare si evaluarea deciziilor in cadrul Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate", a mai spus Raluca Pruna.

#Pruna sistem antiplagiat, #Pruna sistem descurajare plagiat, #Pruna Strategie Na ionala Anticorup ie , #ministrul Justitiei