Ministrul Justitiei crede ca nu trebuie sa se modifice Constitutia: Legea trebuie sa protejeze toate cuplurile

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 22:46

   

Ministrul Justitiei crede ca nu trebuie sa se modifice Constitutia: Legea trebuie sa protejeze toate cuplurile
Restrictionarea termenului de familie in legea fundamentala "ar fi un lucru intolerant", a declarat la ministrul Justitiei, Raluca Pruna.

Potrivit ministrului, legea trebuie sa protejeze toti cetatenii si toate cuplurile.

"Eu cred ca sunt cetateni romani care traiesc in cupluri heterosexuale si aleg sa nu se casatoreasca si exista cupluri formate din persoane de acelasi sex care aleg sa nu se casatoreasca sau sa se casatoreasca si toate aceste cupluri merita protectie.

Societatea s-a schimbat, suntem in alt mod social peste tot in lume, e nevoie ca si Romania sa discute despre asta, sa o faca fara patimi si responsabil, sa nu ne izolam", a declarat ministrul joi seara, la Digi24.

"A avea o definitie restrictiva ar fi un mod netolerant. Face parte din identitatea cuiva modul in care alege sa traiasca. Asa cum identitatea mea e de roman, cred ca pot avea o identitate care tine de identitatea mea sexuala. Rostul legii e sa protejeze toti cetatenii. Eu cred ca suntem o democratie matura", a explicat Raluca Pruna.In vara, Curtea Constitutionala a dat aviz pozitiv pentru initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei privind casatoria. In cazul in care va fi aprobata de Parlament, propunerea trebuie sa fie suspusa si unui referendum national.

Proiectul de revizuire a Constitutiei a fost depus la Parlament pe 23 mai de catre Coalitia pentru familie, insotit de trei milioane de semnaturi. Initiatorii cer ca la definitia casatoriei sa fie scris "barbat" si "femeie" in loc de "soti" si isi motiveaza demersul prin faptul ca sustin "normalitatea". Acestia sustin ca "normalitatea" poate fi doar o familie heterosexuala, avand in vedere ca "specia umana nu poate supravietui altfel".

Potrivit articolului 48 din Constitutie, "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

Revizuirea Constitutiei poate fi initiata de Presedintele Romaniei la propunerea Guvernului, de cel putin o patrime din numarul deputatilor sau al senatorilor, precum si de cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot, cu conditia ca acestia sa provina din cel putin jumatate din judetele tarii, iar in fiecare din aceste judete sau in municipiul Bucuresti trebuie sa fie inregistrate cel putin 20.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11277 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
liviu_69
rank 5
Problema pusa GRESIT
Cetatenii sunt toleranti fata de acestia, insa aceste "cupluri speciale" pretind dreptul de a distruge viata unor copii!
Android
rank 5
@Pruna...
Stii de ce nu mai are vulpea coada? Si-a mancat-o bre Pruna de aia...

Daca tu si altii doresc sa-si impuna inclinatiile...hmm...

Am devenit radical pe subiectul asta, toleranta "0"...
schmit
rank 5
Obser o CARENTA mare in toate domeniile in RO.
Nu numai sistemul Sanatati,infrastructura,invatamantul ,industria....sufera cumplit!!
Cei ce nu sunt capabili sa tolereze...
Nu pot fi tolerati!!!
Aveti probleme mari , cel putin o mare parte din cei ce va dati cu parerea!!
MiscareaTehnocrata
rank 5
Uniunea familiala, homosexualii si transsexualii
Nu cred ca este cazul sa nu lasam niste oameni sa beneficieze de niste drepturi civile (casatoria si drepturile care decurg din ea), dar cred ca este cazul sa nu lasam sa se comita derapaje prin impingerea graduala a libertatilor tot mai departe, fara discernamint.

O forma de a li se permite homosexualilor sa beneficieze de unele drepturi civile de care acum nu beneficiaza, este acceptabila. Pentru ca insa, Romania e tara majoritar crestina, lucru care tine de traditia si istoria romanilor, ar fi preferabil ca, comuniunea care sa permita homosexualilor sa beneficieze de drepturile civile, sa nu fie numita casatorie. In acest fel se atenueaza si scandalul.

Nu are sens sa nu permitem unor oameni sa faca ce doresc cu vietile lor, dar nici sa permitem cresterea acceptabilitatii si extinderea nelimitata a unor drepturi civile spre niveluri care deja pot fi considerate propaganda facuta fenomenului, derapaje sau care intra in contradictie cu legile tarii. Drepturile homosexualilor trebuie respectate dar fara a fi afectata stabilitatea sociala si increderea majoritatii cetatenilor in institutiile statului roman si in corectitudinea si rigoarea lor. O asemenea abordare cred ca ar putea multumi intr-o masura suficienta toate partile, de asa maniera incit sa existe linistea si conditiile necesare realizarii reformelor. Problema trebuie reglementata decent si inchisa.

Permiterea extinderii unor drepturi peste anumite limite, duce la cresterea acceptabilitatii pentru anumite comportamente, lucru care treptat poate duce spre noi solicitari pentru noi drepturi, evolutie care deja intra in sfera derapajelor care nu trebuie permise, pentru ca duc gradual la disolutia coeziunii si pacii sociale.

In ce priveste adoptiile acestea ar trebui permise sau respinse de catre un judecator asistat de o comisie de psihologi care sa evalueze profilul solicitantilor. Ca principiu, pentru uniunile familiale homosexuale, adoptiile nu ar fi posibile decit ca exceptii acordate de judecator in baza unor argumente extrem de solide(de exemplu solicitantii au un nivel de educatie foarte bun, nu au antecedente penale, inteleg faptul ca au obligatia sa ofere o educatie heterosexuala copilului etc.). In cazurile in care adoptia este permisa, va fi necesara evaluarea periodica a familiei pentru a fi garantata respectarea drepturilor copilului.

Organizarea acordarii drepturilor civile si cuplurilor homosexuale ar trebui facuta in jurul conceptului de uniune familiala, care ar fi o forma de casatorie civila, cu anumite restrictii si care nu intra in conflict de interese cu religia majoritara din Romania.

Un caz particular legat de adoptie poate fi acela in care unul din membrii cuplului este parintele biologic al copilului si il are in custodie.
gustovo
rank 5
Western laws now clash with moral nature of man
Link de pe RT, cu Patriarhul Chiril , care nu e politically correct, pentru ca nu i este frica, are un stat puternic in spate, min 11:30 dar recomand tot : https://www.youtube.com/watch?v=vpe5oOjfgXk
MiscareaTehnocrata
rank 5
Uniunea familiala, homosexualii si transsexualii (2)
In ce priveste recunoasterea acestor comuniuni de catre Biserica, punctul de vedere crestin-ortodox este in general cunoscut si e putin probabil sa se modifice radical.

Nu trebuie scapat insa din vedere ca reglementarile trebuie sa includa si drepturile transexualilor, atit in ce priveste identitatea si sexul, cit si in ce priveste uniunea familiala/drepturile civile.

O solutie ar putea fi, adoptatea unui pachet de acte normative care sa reglementeze aceste situatii in mod intermediar, ca pregatire a terenului pentru o reglementare mai ampla.

In aceste conditii, ar putea sa fie suportabila si o formula prin care casatoria sa fie definita in constitutie asa cum doreste o buna parte a populatiei.

Pe de alta parte, odata cu implementarea unui set de reglementari care sa cuprinda chestiunile enuntate anterior, necesitatea modificarii constitutiei are deveni mai mult sau mai putin inutila, avind in vedere ca, in cazul cuplurilor homosexuale, nu ar mai fi vorba despre casatoria cu toate caracteristicile sale prevazute de legislatia deja existenta.
niculaeda
rank 5
"Ministrul Justitiei crede ca nu trebuie sa se modifice Constitutia:
Legea trebuie sa protejeze toate cuplurile"

- pruna , m-ai pierdut ! :o(((
dianatudor
rank 5
Toleranța corectitudinii politice față de sodomie
Identitatea este faptul de a fi identic cu sine insuși. Identitatea este antonimul diversității, identitate ≠ diversitate.

Te naști femeie sau bărbat. Nu există o a treia posibilitate. S-a dovedit științific faptul că, in codul genetic uman, există doar două entități, femeie, ori bărbat. Homosexualitatea, lesbianismul, transexualitatea nu sunt inscripționate in codul genetic, deci nu sunt identități ale omului.

Stabilirea identității cuprinde un ansamblu de date ce caracterizează in mod UNIC o persoană, precum amprenta digitală, sau genetică.

Identitatea unui cadavru se stabilește cu certitudine numai prin analize genetice. Faptul că acel cadavru este al unui om de naționalitate romană, indiană, chineză sau arabă, nu ii stabilește identitatea. Identitatea este neschimbătoare, in timp ce naționalitatea se poate schimba.

Filozofic, identitatea este starea unei substanțe ce rămane intodeauna aceeași. Matematic, identitatea se definește prin A = A, adică implică o similitudine perfectă, la fel ca și similitudinea biochimică, prin aceea că ADN-ul uman este de neschimbat și specific fiecărui om.

Faptul că, invariabil un om se naște, fie femeie, fie bărbat, niciodată homosexual, lesbian, gay, transexual, aceste "diversități", neavand nici o inscripționare specifică in codul genetic uman, demonstrează indubitabil, că omul, potrivit minții lui bolnăvicioase, iși poate spune sau se poate crede sărmanul, leopard, tigru, maimuță, sau orice. Dar, el va rămane invariabil ceea ce a fost născut, după inscripționarea in codul său genetic, femeie sau bărbat, și nu oricare, ci numai una, numai unul, din alte miliarde și miliarde de oameni, născuți inainte, in aceeași clipă sau după ea/el.

Suntem unici in lume, dar toți avem in această mare de diversitate, omenirea, stabilit de legile procreației, a fi femeie sau bărbat.

"A avea o definitie restrictiva ar fi un mod netolerant. Face parte din identitatea cuiva modul in care alege sa traiasca. Asa cum identitatea mea e de roman, cred ca pot avea o identitate care tine de identitatea mea sexuala. Rostul legii e sa protejeze toti cetatenii. Eu cred ca suntem o democratie matura", a explicat Raluca Pruna.

Așadar, doamna ministru Prună, avem naționalitea romană, sexualitatea inscripționată genetic in ADN, determinată științific de a fi, femeie sau bărbat, iar rostul legii, in cazul discuției noastre, art. 48 din Constituția Romaniei, este acela expres prevăzut, de a proteja drepturile copiilor născuți de părinții lor, care sunt obligați să le asigure instruire și educație.

Toleranța față de păcat, in cazul acesta, sodomia, este o gravă intoleranță față de copiii cuplurilor de heterosexuali, născuți din normalitate, care vor ajunge să fie crescuți, intr-un mediu "familial" ostil celui din care a provenit.
schmit
rank 5
dianatudor Rank user: x5 25.11.2016, 02:52
"Te naști femeie sau bărbat. Nu există o a treia posibilitate."

Daca numai asta sti.....te rog sa te informezi mai amanuntit..
Nu ai auzit de nascuti cu 2 organe se....?
Probabil in Ro erau "scapati" de pe masa direct la nastere!!!
Adevarul este ca numarul lor este mult mai redus decat cei
ce folosec diferit hormoni sau operati!!
Eu nu sustin aceste grupuri dar nici nu-i combat!!
Vazut asa ar trebui sa face curatenie generala cu;scientology,KKK.mormoni,drogati,musulmani,...... samd.!!!
MacGigi
rank 5
Diana Tudor 02:52. Cu tot respectul pentru
activitatea dumneavoastra eclezastica, nu numai ca puneti problema intr-o perspectiva gresita din punct de vedere social, dar aduceti si false argumente pseudo stiintifice.

Nu vreau sa va fac teoria ADN-ului, dar va asigur ca exista o varietate mai mare decat X sau Y, ceea ce determina, la o anumita varsta, o orientare sexuala pe care o considerati infamanta, devianta, demoniaca...

Biblia, Sodoma si Ghomorra nu sunt decat argumente religioase, nu stiintifice. Dar nu aici doream sa ajung.

Doream sa ajunga la intrebarea: de ce credinciosii (cel putin cei crestini, pe ceilalti nu prea ii cunosc) nu fac proba de toleranta, asa cu Christos, expiatorul tuturor pacatelor noastre l-a demonstrat pe tot parcursul existentei sale? Va amintesc doar episodul pietrei si a femeii adultere...

Imi este teama ca ceea ce scrieti se apropie mai degraba de integrism religios, decat de dragoste si carisma pentru umanitate, in orice forma s-a prezenta ea!

Iar acest integrism religios, practicat acum in Orient, aduce sange si lacrimi cam peste toata planeta! Cred ca m-ati inteles. Aveti cu siguranta aceasta cultura si inteligenta.
Comentariu inadecvat
antim
rank 5
Era bine sa fi crescut alaturi de 2 lesbiene
aceasta ministra, sau sa fi fost crescuta de doi ***, ca sa fie atat de sigura ca Toate variantele sunt bune.
patrula
rank 5
protectie trebuie sa aiba toti, in calitate de cetateni ai tarii...
dar protectie speciala nu poate avea decat familia traditionala, formata dintr-un barbat si o femeie. Numai urmasii acestor familii duc neamul mai departe, urmasii lor sunt cei care muncesc pentru pensiile batranilor, fara urmasi se stinge neamul... familiile traditionale, formate din barbat si femeie sunt sungurele care merita protectie speciala.
O familie heterosexuala fara copii este o exceptie a sortii, sotii nu s-au luat stiind ca nu vor avea urmasi si majoritatea fac in disperare diferite tratamente pentru a face copii...
Cine se baga intr-o familie homo stie din start ca nu va avea niciodata copii, ca niciodata nu va intoarce dragostea primita de la parinti copiilor... niste egoisti care la pensie traiesc pe spinarea copiilor familiilor normale...
In afara de protectia de care se bucura orice cetatean, nu trebuie sa se bucure de protectie speciala.
La protectie speciala are dreptul numai familia tradiotionala.
PRUNA sa-si vada de treaba ei si sa faca copii...
Eu propun ca in pensia femeilor sa se introduca un factor dependent de numarul de copii nascuti si crescuti in familii hetero... ca altfel ne trezim ca cupluri homo adopta cate 10 copii pentru pensie...
Comentariu inadecvat
alina.a
rank 5
ciprioate
Anormalitatea aia, ce ar trebui respinsă de constituție, are multe forme: orbii sunt anormali, handicapații motori de asemenea. Chiar și stangacii sau hiperactivii sunt anormali. Trebuie să facem legi și incă fundamentale pentru a ne apăra de ei?!
Crezusem că suntem suficienți de maturi pentru a-i proteja pe cei care sunt altfel, a căror trăsătură nu-i face periculoși cu premeditare pentru comunitate.

Căci pericolul pe care-l intuiești, practic nu există. Te intrebi cum și in ce spirit ar fi crescuți copiii cuplurilor homosexuale. Eu una n-am auzit vreun homosexual să afirme că heterosexualitatea ar fi dăunătoare. Dimpotrivă, telul lor e să fie tratați la fel ca heterosexualii. Eu mă intreb in ce spirit iși cresc normalii progeniturile, dacă modul lor de adresare este comparabil cu al dumitale. Sau, și mai rău, ce-ai face dumneata dacă copilul dumitale ar fi homosexual. Ah, știu: mie nu mi se intamplă, căci am eu grijă de așternutul său! Sunt in Romania copii al căror start in viată e mai dificil decat al unui copil crescut de un cuplu homosexual: copii orfani, fără un părinte, crescuți de bunici sau mătuși alcoolice, chiar copii cuplurilor de surdo-muti pornesc cu un handicap major.
Te asigur, disprețul tău pentru ei e gratuit, iar grija ta pentru copiii născuți sau doar crescuți de astfel de cupluri nu-și are rostul.
MacGigi
rank 5
Alina.A 7:29. Va transmit, si nu numai dumneavoastra, un scurt
clip cu un grup de handicapati la cinema. Este evident o parodie, dar arata cum este vazuta aceasta diferenta in Occident. Am impresia, citind aici comentariile unora, ca Romania este plonjata in Evul Mediu.

Pentru cei care aduc argumente biblice sau religioase, le-as transmite numai sa daca sunt cu adevarat credinciosi, ar putea sa recunoasca si in acesti "divergenti" opera divina, in toata splendoarea sa!

Nu vad de ce fericirea, dragostea sau bucuria de viata trebuie rezervata numai unei categorii, pe simplu motiv ca unii se pot reproduce si altii nu! Pai aici este si raspunsul religios adecvat! Dar nu si intoleranta si inumanitatea!

Regnul vegetal si animal are multe exemple de homosexualitate. Cu toate acestea, restul regnului animal si vegetal nu sufera cu nimic, din contra este intarit in raspandirea sa.

Eu las oamenii sa traiasca asa cum o doresc, cu singura conditie ca sa nu devina prozeliti si intoleranti, la randul lor. O societe civilizata nu are intoleranta ca principiu. In schimb toleranta este unul fundamental.

As avea multe argumente, dar cred ca ma pot multumi cu ce am scris. Iata filmuletul-parodie de care scriam mai sus:
https://www.youtube.com/watch?v=KLG79dGHDVI
Ambigua
rank 5
MacGigi noi suntem toleranti si iertatori...
...dar nu incurajam pacatul. Cautam sa indreptam. Pana acum 50 de ani, homosexualii erau considerati bolnavi psihici si erau tratati. Acum, dintr-o data am scos manifestarile gay din randul bolilor psihice. Asta e problema. Dyana a motivat bine, nu biblic, ci stiintific, nu stiu unde vedeti argumente religioase in faptul ca, cromozomial, omul are doar doua diferente, pentru barbat XY si pentru femeie XX, in secventa de ADN. Deci nu exista o a treia posibilitate sexuala. Deviatiile sexuale aparute ulterior pot fi defecte genetice sau manifestari deviante aparute din cauza mediului social in care se dezvolta individul sau modelele pe care le admira. Ca la fel e si cu orice alta boala psihica, depresia, de exemplu. Omul nu se naste cu ea, o dobandeste din diverse cauze care tin de mediul social si afectiv in care traieste.
Poate ai auzit de accidentele si defectele genetice care dau nastere unor copii, respectiv adulti cu diferite maladii, curabile sau incurabile, iar semenii lor nu-i omoara sau marginalizeaza, ci incearca sa-i ajute. Fie descoperind noi remedii, fie tratand ce se poate trata la nivelul de cunostinte pe care le are societatea in acel moment. Insa primul pas spre vindecare e recunoasterea bolii. Fara asta, totul e in zadar.
Sa vad dau alt exemplu. Pe un individ bolnav psihic cu manifestari violente, in loc sa faca terapie, il lasam in voia lui, sa taie, sa spanzure, sa sparga, sa rupa si asa mai departe. Ba sa-l mai punem si sef de stat, ca are aceleasi drepturi ca toata lumea. Cum ti se pare? Asa il ajutam sa se faca bine? Vrand-nevrand suntem obligati sa-i limitam drepturile, spre binele lui in primul rand si spre siguranta noastra, in al doilea rand.
Exact aceeasi situatie avem acum. Persoanele cu tendinte homo, nu trebuie nici dispretuite, nici marginalizate, nici lasate in voia lor, ci ajutate si tratate, iar aici psihiatrul si psihologul au un cuvant de spus in vindecarea lor. Insa ca in orice boala, vor fi cazuri incurabile, care vor fi lasate in voia lor, dar nu incurajate si mai mult, nu date exemplu la cei sanatosi. In aceeasi categorie intra si alte deviatii psihice, zoofilii, necrofilii, pedolfilii, obsedatii sexual, perversii s.a. Toate sunt cazuri psihice care necesita tratament de specialitate si nu facute "cupluri". Cititi va rog "Terapeutica bolilor spirituale" si "Terapeutica bolilor mintale" de Jean Claude Larchet. Veti gasi acolo toata patologia bolilor psihice care se trateaza, nu cu pastile, ci cu post si rugaciune. Atata sunt de grave!
Portocale Strivite
rank 5
MATURITATEA în DEMOCRAȚIE.......
...o atingi atunci cand ai curajul,libertatea și seninătatea să spui.....NU*..!
Chiar dacă ești singurul stat,din toată planeta care gandește altfel decat ceilalți..!
Ceea ce faceți voi,se numește:..Supunere,Timorare,Lingușire,....FRICĂ..!
MacGigi
rank 5
Portocale... Mai exista si versiunea "Sa spui DA"!
Dar cred ca depaseste nivelul de intelegere pe care il aveti.

Ca sa nu va faceti nici o iluzie gresita, nu sunt, nu am in familie sau prieteni persoane din grupul pe care il numiti LGBT.

Nu am nici o dorinta de a le interzice dreptul sa se iubeasca intre ei, sa isi traiasca viata dupa criteriile pe care si le-au construit sau pe care natura lor le-o impune.

Nu sunt nici Dumnezeu nici vreo alta instanta suprema ca sa pot sa interzic cuiva ceva! Eu cred ca asta se numeste civilizatie, nu extremismul sexist pe care il exprimati. Poate ca in ochii Dvs. sunt complet pervertit si pervers, dar aceasta opinie nu ma deranjeaza si nu ma afecteaza cu nimic. Asa traiesc in Occident, cu valori crestine de intelegere si toleranta.
Va ofer cu placere si celalalt obraz, in caz ca... va face placere :)
LIBERALUL
rank 5
Din Prună,
In loc de țuică,a ieșit poșircă!
Legea poate proteja cuplurile,cand cele tradiționale iși văd de treabă,dar cele "deocheate"iși strigă niște drepturi in plus:să infieze copii ce urmează să aibă o mamă cu barbă,ori un tată cu sani...
Cine se uită in patul deocheaților și după ce lege a naturii,pot "să-și cumpere cărucior"?
Se dau exemple de homo celebrii;bine,dar cine știe care sunt copiii lui Jean Marais ori Michelangelo?Și la ce primărie apare certificatul de căsătorie cu perechea fiecăruia?
Toate merg strună pe lumea asta și asta e problema de DIVERTISMENT a unor trăitori pe pămant,să aibă oficializată posibilitatea de a spune DORU:DA,il iau pe Charlie de soață?
alina.a
rank 5
liberalul?!?!?!
Daca e crescut cu dragoste, problema copilului nu e ca are un tata cu sani sau o mama cu barba, ci ca are colegi de scoala a caror parinti gandesc precum dumneata. Dumneata esti cel care iti inchipui ca e urat, e revoltator, e inuman chiar sa fie astfel, iar copilul dumitale ii va transmite acest sentiment colegului sau de clasa.
amenam
rank 5
alina,
ma intreb si eu,asa,daca unii dintre cei care sustin pina in pinzele albe ca familia este constituita numai dintr-un barbat si o femeie,s-ar pomeni cu fata,baiatul, ca vine sa-i spuna ca iubeste pe cineva de acelasi sex.Oare cum ar reactiona,i-ar impusca?!
MacGigi
rank 5
Liberalul. Desi suntem toti copii lui Traian si Decebal,
am impresia ca aceasta perspectiva va deranjeaza :)))
Nu mai dezvolt, cred ca m-am exprimat suficient la acest subiect de societate, nu de cultura sau religie, asa cum se face acum in Romania.
Comentariu inadecvat
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor