Ministrul Justitiei, despre parlamentari: Au nevoie de imunitate, dar nu de intangibilitate

Marti, 22 Decembrie 2015, ora 16:51
2485 citiri
Ministrul Justitiei, despre parlamentari: Au nevoie de imunitate, dar nu de intangibilitate
Foto: Arhiva Gov.ro

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, sustine ca este nevoie ca parlamentarii sa beneficieze de un anumit grad de imunitate, insa aceasta ar trebui sa vizeze strict activitatea lor din Legislativ, pentru a le garanta independenta.

"Ca principiu, un parlamentar are nevoie de imunitati, dar nu de orice fel de imunitati. In toate societatile asezate, imunitatea este exclusiv pentru opinii si voturi politice, pentru activitatea din parlament.

Tot ceea ce este in afara activitatii parlamentare, in mod normal, nu ar trebui sa faca subiectul unei imunitati. Faptul de a fi ales nu garanteaza sau nu ar trebui sa vina cu un pachet de intangibilitate", a declarat Pruna, intr-un interviu pentru Romania libera.

Ramane Kovesi inca un mandat in fruntea DNA? Ministrul Justitiei: Ar expune-o criticii unei parti din societate

In ceea ce priveste integritatea si independenta magistratilor, existand numeroase suspiciuni ca exista ofiteri acoperiti in Justitie, existand si multi care au absolvit cursurile Academiei Nationale de Informatii "Mihai Viteazul", ministrul Pruna a spus ca nu vede o problema punctual in acest lucru.

"Nu am informatii detaliate, dar banuiesc ca magistratilor din alte state membre UE, care se ocupa de instrumentarea unor cazuri de terorism sau crima organizata, nu le este interzis sa-si faca un doctorat in domeniu. Eu nu as vrea sa intru in discutia de ce exista o scoala doctorala undeva si nu in alta parte, eu constat ca acea scoala doctorala exista potrivit legii in Romania si nu vad o problema in asta. Daca organizeaza si doctorate in drept, ca principiu, nu vad o problema in a merge acolo si a-ti face un doctorat.

Ce mai constat, iar aceasta este un subiect sensibil: noi suntem o societate care gandim in extreme. Cred ca avem foarte multe lucruri de rezolvat si nu cred ca aceasta e cea mai mare problema a magistraturii. Discutia ar trebui sa fie despre modul in care se organizeaza doctorate la noi in tara, dar despre asta trebuie sa discutati cu ministrul Educatiei. Magistratul poate face un doctorat absolut oriunde, in orice scoala doctorala, insa inteleg foarte bine ca exista o problema cu scolile doctorale si, in calitate de cetatean, pot sa spun ca ar trebui facuta putina reforma.

Ministrul Justitiei, despre reducerea pedepselor detinutilor care scriu carti

Din pacate, faptul ca anumite doctorate se iau foarte usor face ca multe persoane din Romania, care muncesc foarte serios la doctoratele lor, sa se simta nedreptatite. Eu am colegi care au muncit mult, iar atunci cand spun ca sunt doctor in Romania, se creeaza de la inceput o mica suspiciune, iar asta e un lucru profund nedrept. Pentru acest lucru, trebuie cernute un pic scolile doctorale, dar aceasta tema nu este pentru mine, ci pentru ministrul Educatiei", a raspuns Pruna.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Raluca Pruna Justitie imunitate parlamentari, #magistrati ofiteri acoperiti Justitie Pruna , #ministrul Justitiei
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
Chiliman a facut aceste fapte 2008 ...DNA incompetenti defazati
Poza programer2
programer2
rank 1
Clanul sportivilor ...cati ani va trebuiesc prostilor din justitie