Ministrul Justitiei: Kovesi este cel mai bun procuror pe care l-a avut DNA (Video)

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 22:41
6979 citiri
Ministrul Justitiei: Kovesi este cel mai bun procuror pe care l-a avut DNA (Video)
Foto: Digi 24

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a vorbit, miercuri, despre cat de potrivita este Laura Codruta Kovesi la conducerea DNA.

"Nu am nimic impotriva Codrutei Kovesi, ci dimpotriva. Am spus si o repet. Este probabil cel mai bun procuror sef al DNA de cand exista aceasta institutie", a spus ministrul la Digi 24.

Aceasta a oferit cateva explicatii, cu privire la unele declaratii mai vechi.

Ministrul Justitiei revine: Iau categoric in calcul reinvestirea lui Kovesi la sefia DNA

"Ceea ce am vrut eu sa spun, dar am fost probabil putin neclara este ca in articolul 54, alineatul 1, din lege, se spune care sunt conditiile care trebuie indeplinite de procurori si legea vorbeste de mandate de trei ani cu posibilitatea reinnoirii o data.

In acest fel, cand legea precizeaza reinnoire, sigur ca exista posibilitatea ca fara o procedura anume si pe baza unor rezultate care sunt statistice, persoana care conduce un anumit parchet sa poata fi reinvestita. In acest sens am vrut sa fac distinctia intre propunerea pentru un procuror sef indiferent la ce nivel care este la un prim mandat si cineva care este la un al doilea mandat", a sustinut Pruna.

Intrebat daca ar avea ceva de obiectat cu privire la prelungirea mandatului lui Kovesi, ministrul a sustinut ca este prea devreme pentru a se discuta despre asa ceva.

"Este prematur sa spun daca as avea sau nu ceva impotriva prelungirii mandatului doamnei Kovesi. Am spus-o foarte clar. Este cel mai bun procuror pe care l-a avut DNA. Asta nu o sun eu, ci statisticile, rapoartele de progres ale Comisiei Europene in cadrul Mecanismului de Cooperare si de Verificare.

Si as dori ca determinarea mea in ceea ce priveste lupta mea impotriva coruptiei sa nu fie pusa la indoiala prin niciun fel de umbra cu privire la judecata mea de valoare privind-o pe doamna Kovesi", a punctat ministrul.

Ramane Kovesi inca un mandat in fruntea DNA? Ministrul Justitiei: Ar expune-o criticii unei parti din societate (Video)

Intrebata daca are aceeasi parere si despre Tiberiu Nitu, Raluca Pruna a sustinut ca nu discuta direct despre persoane, ci despre proceduri si ca doar a dorit sa clarifice situatia in privinta Laurei Codruta Kovesi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Pruna Kovesi mandat DNA, #Kovesi mandat DNA, #Kovesi nou mandat DNA , #ministrul Justitiei