Pruna e dezamagita de atitudinea lui Ponta: Daca iubea justitia, putea face mai mult

Duminica, 03 Iulie 2016, ora 14:39
7638 citiri
Pruna e dezamagita de atitudinea lui Ponta: Daca iubea justitia, putea face mai mult

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, l-a acuzat, duminica, pe fostul premier, Victor Ponta, de faptul ca nu a facut nimic pentru justitie.

Ea s-a plans de faptul ca exista o problema in ceea ce priveste infrastructura institutiilor publice, aratand ca i-a fost foarte greu sa gaseasca un sediu pentru Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

"Avem o problema de infrastructura. Nu mi-a fost deloc usor sa gasesc un sediu pentru ANABI. Am cautat din luna ianuarie un sediu pentru ca nu exista o infrastructura adecvata pentru institutii. Din acelasi motiv, Inalta Curte functioneaza intr-un sediu in care judecatori ai Inaltei Curti impart birourile", a spus Pruna.

Intrebata daca nu ar fi mai simplu ca imobilele confiscate sa fie date in folosinta institutiilor, ministrul a declarat: "Probabil ca ar fi mai simplu si mai eficient. Hotelul Triumf este un astfel de exemplu, dar uitati-va in jurul dumneavoastra: o institutie judiciara, la fel ca un penitenciar, sunt infrastructuri speciale si oricat am confisca si am da spre uzul institutiilor judiciare, lucrurile acestea nu se fac de pe o zi pe alta".

Pruna a mai atras atentia ca fostul premier Victor Ponta nu a facut nimic pentru acest domeniu, cu toate ca e magistrat de profesie.

"Eu trebuie sa imi exprim regretul ca prea mare lucru, pana am preluat mandatul, nu s-a facut. Pot sa spun asta public, fara ezitare: sunt dezamagita de luarea de pozitie a fostului premier, care este magistrat de profesie si daca iubea atat de mult justitia, putea sa faca, ca magistrat, mai mult decat tehnocratul Pruna", a declarat demnitarul.

Victor Ponta a spus, sambata, ca Guvernul actual e format din oameni care nu erau pregatiti sa guverneze, nici macar premierul Dacian Ciolos, care a fost comisar european.

Pruna nu e singurul ministru care l-a criticat pe Ponta. In cateva randuri, seful de la Fonduri Europene, Cristian Ghinea, a aratat neregulile fostului Cabinet.

Citeste si:
Rareș Bogdan, pus la zid în PNL după ce a criticat PSD SURSE
Rareș Bogdan, pus la zid în PNL după ce a criticat PSD SURSE
Emil Boc și Florin Cîțu s-au arătat nemulțumiți de atacurile lui Rareș Bogdan la adresa PSD. Cei doi i-au transmis eurodeputatului PNL că pune în pericol guvernarea, susțin surse politice...
Reacția viceprimarului Capitalei la „greva ilegală” a STB: „Solicit încetarea războiului PSD-PNL versus PNL-PSD”
Reacția viceprimarului Capitalei la „greva ilegală” a STB: „Solicit încetarea războiului PSD-PNL versus PNL-PSD”
Viceprimarul USR al Capitalei Horia Tomescu a reacționat joi, 20 ianuarie, la greva STB pe care o consideră ilegală și a solicitat „încetarea războiului PSD-PNL versus PNL-PSD”....