Raluca Pruna: Azi e Kovesi, maine poate fi oricare dintre noi care deranjeaza grupul care a luat captiva tara

Joi, 14 Februarie 2019, ora 08:20
5814 citiri
Raluca Pruna: Azi e Kovesi, maine poate fi oricare dintre noi care deranjeaza grupul care a luat captiva tara
Foto: Facebook/Raluca Alexandra Pruna

Fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna a declarat ca nu are niciun dubiu ca citarea Laurei Codruta Kovesi in calitate de suspect reprezinta o manevra instrumentata politic.

"Ce fel de tara este aceea in care citezi ca suspect pe Codruta Kovesi inainte de audierea din Parlamentul European pentru ocuparea functiei de procuror sef european? Una captiva. Nu am nicio rezerva in a sustine ca aceasta manevra este exclusiv una instrumentata politic", a scris Raluca Pruna pe Facebook.

Fostul ministru spune ca numai violenta este noua in ceea ce se intampla in aceste zile.

"Si sa nu ne amagim. Nu e ceva nou. Numai violenta este mai noua. In aprilie 2016, inainte sa propun presedintelui Romaniei numirea lui Augustin Lazar in functia de procuror general, Inspectia Judiciara se pregatea de desant la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba. Si magistratura are cozile ei de topor.

Azi e Kovesi, maine poate fi oricare dintre noi care deranjeaza grupul care a luat captiva tara", a punctat Pruna.

Reactia vine dupa ce Kovesi a anuntat, miercuri seara, ca a fost citata in calitate de suspect pentru luare de mita, marturie mincinoasa si abuz in serviciu de procurorul Adina Florea de la sectia pentru anchetarea magistratilor.

"La 8 seara am primit vizita unui politist care mi-a inmanat o citatie in calitate de suspect pentru vineri, pentru faptele de abuz in seviciu, luare de mita si marturie mincinoasa. Este ciudat ca astazi am depus la ICCJ o cerere de amanare a procesului in care Inspectia Judiciara contesta nesanctionarea mea de catre CSM.

Initial, am crezut ca audierea mea in Parlamentul European pentru functia de procuror european va fi in data de 18 februarie, motiv pentru care mi-am luat bilet de avion sa plec la Bruxelles vineri. Aseara am aflat ca audierea este in 26 februarie, insa pana pe 18, toti candidatii trebuie sa depuna niste documente, asa ca am mentinut biletul de avion a carui copie am depus-o la ICCJ", a declarat pentru Ziare.com Laura Codruta Kovesi.

Citeste reactiile aparute in urma anuntului lui Kovesi:

A.G.

#Raluca Pruna Kovesi citata, #Raluca Pruna Kovesi dosar, #Kovesi luare de mita , #ministrul Justitiei