Raluca Pruna, despre controlul judiciar al lui Ponta: Nu mi se pare nimic curios sa-i ceara sa nu discute public despre caz

Duminica, 11 Septembrie 2016, ora 15:58
3476 citiri
Raluca Pruna, despre controlul judiciar al lui Ponta: Nu mi se pare nimic curios sa-i ceara sa nu discute public despre caz
Foto: Digi 24

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a comentat, duminica, noul dosar al lui Victor Ponta in care acesta se afla sub control judiciar si caruia, in prima faza, procurorii i-au interzis sa vorbeasca in public despre acest caz.

"Cu riscul de a fi foarte criticata si extrem de nepopulara. De regula nu discut de cazuri, dar acum o fac. Cu riscul de a fi criticata spun ca nu mi se pare nimic curios sau extravagant ca procurorul sa ceara sa nu discute public despre caz. DNA e nevoit sa faca asta intr-o tara ca Romania unde avocatii vin la televizor si isi explica strategiile de aparare", a declarat ministrul Justitiei la Digi 24.

Raluca Pruna a explicat ca temeiul legal este acelasi prin care unei persoane i se poate cere sa nu ia legatura cu martori din dosar.

Amintim ca Victor Ponta a fost pus timp de doua luni sub control judiciar de catre procurorii DNA, fiind acuzat ca si-a folosit influenta pentru a obtine - pentru el sau pentru altcineva - bani sau alte foloase necuvenite si de complicitate la spalare de bani.

Procurorii spun ca fostul premier ar fi luat de la Sebastian Ghita 220.000 de euro pentru a organiza o vizita in Romania a unei "personalitati politice straine" despre care presa spune ca ar fi fostul premier britanic Tony Blair.

Vineri, Ponta a contestat masura controlului judiciar decis de DNA. Sambata, ICCJ a decis ca mentine masura dar magistratii au modificat conditiile acestui control si ii permit acestuia sa vorbeasca in public despre noul dosar.

#Pruna Ponta control judiciar, #Pruna Ponta dosar DNA, #Ponta control judiciar DNA , #ministrul Justitiei