Raluca Pruna, la final de mandat. Ce regrete are si care considera ca e marea ei realizare

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 15:36
4085 citiri
Raluca Pruna, la final de mandat. Ce regrete are si care considera ca e marea ei realizare
Foto: Facebook/ Raluca Alexandra Pruna

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a aratat joi, dupa sedinta plenului CSM ca, la final de mandat, marele sau regret este ca nu a reusit sa treaca prin Parlament legile privind sistemul judiciar si ca nu a reusit sa faca mai mult pentru detinutii din penitenciare.

"Azi am fost la ultima sedinta de plen a acestui CSM si tot acest an am discutat impreuna cu Consiliul pe un proiect de modificari ale pachetului de legi ale justitiei.

Regretul meu cel mare este ca nu am putut trece acest pachet, insa cred ca intr-un fel este bine pentru ca noul Guvern va avea oportunitatea sa si-l insuseasca si in plus sa discute si cu noul Consiliu Superior al Magistraturii. Sistemul judiciar are nevoie la 12 ani de un pachet revizuit. Acesta este marele meu regret", a afirmat Raluca Pruna.

Ea a mai spus ca "un regret la fel de mare" este ca nu a reusit sa imbunatateasca conditiile din penitenciare.

Iata si ce i-au transmis angajatii din penitenciare, nemultumiti de conditii

"Un regret la fel de mare este ca timpul, din pacate, a fost prea scurt pentru a putea face cu adevarat ceva in sistemul penitenciar. Ceva ce detinutul sa simta. Am inceput sa facem niste lucruri, am spus public ce mai trebuie facut, insa, din pacate, nu am avut timp in cursul acestui an si imi pare foarte rau", a adaugat ministrul Justitiei.

Raluca Pruna a adaugat ca investirea Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA a fost o mare realizare, care insa nu i se datoreaza ei, ci rezultatelor obtinute de DNA in lupta de combatere a coruptiei.

"Cred ca reinvestirea doamnei Kovesi - si am sa reamintesc pentru cei care nu stiu ca a avut doua mandate de procuror general in acesta tara si un mandat de procuror sef la DNA, in momentul in care eu mi-am preluat mandatul -, trec investirea doamnei procuror Kovesi ca pe o mare realizare care nu mi se datoreaza, ci se datoreaza rezultatelor exceptionale ale DNA, si nu ma joc cu cuvintele", a declarat Raluca Pruna, joi, la finalul sedintei de plen a CSM.

Pruna a mai spus ca Romania este recunoscuta de catre partenerii sai strategici ca fiind un model de buna practica pentru modul in care combate marea coruptie.

"Si mai cred ca noi toti, cetatenii romani, trebuie sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului. DNA isi face foarte bine treaba. Este o mare realizare la care eu nu am niciun merit. Eu am venit aici sa constat si va asigur ca nimeni nu ar fi putut face altfel, chiar daca ar fi vrut", a adaugat ministrul Justitiei.

Quarterly Report - Editia 4

Sancțiune maximă în urma bătăii din Parlament. Ce va păți Dan Vîlceanu după ce l-a lovit pe Florin Roman
Sancțiune maximă în urma bătăii din Parlament. Ce va păți Dan Vîlceanu după ce l-a lovit pe Florin Roman
Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, la solicitarea Biroului Permanent, o sancţiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, după ce l-a bătut pe liberalul...
Florin Roman, la IML după bătaia din Parlament: „Avea o privire ciudată. A încercat canibalic sa mă muște”
Florin Roman, la IML după bătaia din Parlament: „Avea o privire ciudată. A încercat canibalic sa mă muște”
Deputatul PNL Florin Roman a fost marți, 21 mai, la IML pentru a fi evaluat după ce a fost bătut de fostul său coleg, deputatul neafiliat Dan Vîlceanu. La ieșirea de la Institulul Mina...
#Raluca Pruna realizari mandat, #Raluca Pruna Kovesi DNA, #Raluca Pruna regrete mandat, #Raluca Pruna final mandat, #ministrul Justitiei final mandat , #ministrul Justitiei