Revendicarile angajatilor din inchisori: Bani de haine si lentile la ochelari

Luni, 04 Ianuarie 2016, ora 16:38
2112 citiri
Revendicarile angajatilor din inchisori: Bani de haine si lentile la ochelari

Angajatii penitenciarelor ii solicita ministrului Justitiei, Raluca Pruna, o intalnire cat mai curand, in care sa se discute, printre altele, deblocarea posturilor vacante din sistem.

"Am ales aceasta forma de comunicare, considerand ca principiile ce le promoveaza Guvernul din care faceti parte respectiv, transparenta, responsabilitate si dialog, trebuiesc puse in practica si nu doar enuntate.

Facem parte dintr-o organizatie sindicala cu 3.000 de membri, ce activeaza intr-un sistem cu 12.500 de angajati, parte a sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Au trecut 45 de zile de la investirea Guvernului, timp in care v-am scris si am asteptat un raspuns al ministrului nostru. Nu ceream decat sa faceti ce v-ati angajat, adica sa existe dialog si sa fiti transparenti.

Asa cum va scriam in corespondenta purtata anterior, ne dorim sa ne cunoastem, sa stim ce vreti, sa stiti ce vrem. Ne este greu, doamna ministru, sa intelegem de ce in alte ministere au avut loc intalniri intre partenerii sociali, au stabilit impreuna prioritati, iar in cazul nostru acest lucru nu a fost posibil.

Ati ales sa nu dati curs solicitarii noastre de a stabili o intalnire, motivand ca aveti alte prioritati, precum si un program incarcat", se arata in scrisoarea Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), membru al Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel ALFA".

Sindicalistii au precizat care sunt solicitarile pe care le au, printre care "semnarea ordinului ce face posibila acordarea in transe lunare a contravalorii echipamentului" si "semnarea ordinului ce face posibila plata decontului lentilelor pentru ochelari".

"Pentru a da un semnal de normalitate si ca va pasa, dorim ca aceste ordine sa le semnati pana joi, avand in vedere ca prevederile ordinelor enumerate mai sus ar trebui aplicate cu 1 ianuarie", se mai arata in scrisoare.

In plus, angajatii din penitenciare cer si stabilirea unei intalniri inainte de 15 ianuarie, in cadrul careia sa se discute mai multe subiecte.

Unul dintre acestea este "deblocarea si finantarea a cel putin o treime din cele 3000 de posturi vacante in sistemul penitenciar, in vederea reducerii celor peste 300 de mii de ore suplimentare efectuate si nerecuperate si a miilor de zile de concediu de odihna neacordate", precum si un nou Contract Colectiv de munca.

De asemenea, acestia solicita si "cresterea gradului de siguranta a penitenciarelor romanesti, a sigurantei personalului si modificarea legislatiei pentru atingerea acestui deziderat".

Daca solicitarile nu le vor fi indeplinite, angajatii din sistemul de penitenciare au anuntat ca vor initia actiuni de protest, "ca ultima forma de provocare a unui dialog institutional".

F.N.

Citeste si:
Adevărata problema a desemnării generalului Ciucă ca premier. „Nu cred că va putea pune nici măcar un singur secretar de stat ales cu mâna sa”
Adevărata problema a desemnării generalului Ciucă ca premier. „Nu cred că va putea pune nici măcar un singur secretar de stat ales cu mâna sa”
Deși am părăsit serviciul militar activ acum 18 ani și deși am fost și înainte de acel serviciu, dar și pe timpul lui și altceva decât doar un simplu ofițer de comandă și de stat...
Un guvern minoritar ar agrava criza românească
Un guvern minoritar ar agrava criza românească
Propunerea de guvern minoritar cu ex-ministrul apărării, Ciucă, în frunte, nu e decât încă o nouă tergiversare a soluționării crizei guvernamentale și, implicit, a crizei de stat...
Sursa: Ziare.com
Comentarii