Legea Gorghiu le-ar permite si celor care nu respecta carantina si raspandesc coronavirusul sa faca inchisoare pe propria canapea

Sambata, 04 Aprilie 2020, ora 21:22
6904 citiri
Legea Gorghiu le-ar permite si celor care nu respecta carantina si raspandesc coronavirusul sa faca inchisoare pe propria canapea
Foto: Facebook/ Raluca Alexandra Pruna

Fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, arata intr-o postare pe Facebook, ca printre beneficiarii prevederilor proiectui initiat de parlamentarul PNL Alina Gorghiu, care prevede executarea la domiciliu, sub anumite conditii, a pedepselor de pana in 7 ani de inchisoare, vor fi si persoanele cercetate in baza infractiunilor nou introduse in Codul penal pentru prevenirea raspandirii coronavirusului.

Proiectul de lege a trecut lejer in Senat, cu 128 de voturi "pentru" si doua abtineri, Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Precizarile Ralucai Pruna vin dupa ce liderul USR, Dan Barna, a declarat ca votul dat de senatorii USR a fost o eroare, iar formatiunea pe care o conduce va vota la Camera Deputatilor, camera decizionala, impotriva acestei initiative.

"Dane, emotia nu fost pentru ca nu a citit lumea proiectele de care acum te dezici pe jumatate. Te asigur ca eu am citit si m-am crucit pentru ca beneficiul puscariei pe propria canapea s-ar aplica infractiunilor nou introduse in Codul penal pentru prevenirea raspandirii coronavirusului. Asta a fost stupefactia.

Emotia mea si a altora a fost fix pentru ca, asa cum remarci si tu post factum, nu era momentul, in aceasta criza planetara, sa va ocupati de un astfel de proiect. Politic e un dezastru deconectarea transpartinica si aproape unanima a Senatului Romaniei de agenda publica de azi: criza sanitara", arata Raluca Pruna.

Fostul ministru al Justitiei atrage atentia asupra unor probleme ridicate de proiectul votat in Senat: nu este indicata sursa de finantare, ca sentintele de 7 ani se dau pentru infractiuni foarte grave si ca in alte tari prevederi similare, inchisoarea executata acasa, se de dau pentru condamnari mici si in conditii foarte stricte si clar definite de lege.

"Nu vad nicio noima in pragul supergeneros si atotcuprinzator de 7 ani de inchisoare, dar astept sa fiu contrazisa eu si multi altii care ne-am lasat doborati de emotie si am stricat feng shuiul la Senat, prin publicarea studiilor de drept comparat pe care initiatoarea acestei legi pretinde ca le-a facut si sper ca voi le-ati examinat inainte sa stabiliti pozitia USR la vot.

Cu prietenie si incredere ca la Camera deputatii USR vor incerca sa repare aceasta grava eroare", conchide Raluca Pruna.

La final, fostul ministru ii da un "pont" lui Barna: sa ceara de la Ministerul de Interne datele privind prevederea existenta deja in legislatia romana de utilizare a bratarilor pentru masurile preventive (arestul la domiciliu), "daca au echipamentele de supraveghere si mai ales personalul necesar": "Si apoi judecati voi cand votati daca este oportun sa cheltuiasca statul 1 leu pentru asa ceva acum".

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 6 al...
#Raluca Pruna Dan Barna, #Raluca Pruna Legea Gorghiu, #Raluca Pruna Alina Gorghiu , #stiri Raluca Alexandra Pruna