Raluca Pruna ii raspunde lui Serban Nicolae: Ba da, coruptii ne violeaza si ne talharesc pe toti

Joi, 20 Decembrie 2018, ora 23:17
8690 citiri
Raluca Pruna ii raspunde lui Serban Nicolae: Ba da, coruptii ne violeaza si ne talharesc pe toti
Foto: Arhiva Facebook/ Raluca Pruna

Fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna afirma, in replica la afirmatiile senatorului Serban Nicolae de la tribuna Parlamentului, ca proiectul de lege privind recursul compensatoriu apartinand guvernului Ciolos a fost "deturnat, masacrat, instrumentalizat" de majoritatea PSD-ALDE din actualul Legislativ, ea adaugand ca acestei majoritati ii revine raspunderea pentru efectele produse de aceasta lege.

"Senatorul Serban Nicolae a grait de la tribuna parlamentului o prostie si o minciuna. Si parea satisfacut de performanta sa. Nu ma intereseaza Nicolae, insa m-a invocat direct. Sunt obligata sa ii raspund, cu tot dispretul pentru modul murdar in care face politica.

1. Prostia: dCoruptii nu violeaza, coruptii nu asteapta tinerele la lift'.

Ba da, coruptii ne violeaza si ne talharesc pe noi toti", argumenteaza Raluca Pruna, intr-o postare pe pagina de Facebook.

Ea subliniaza ca potrivit profilului comportamental al infractorilor de tip gulere albe, infractionalitatea economica nu e facuta de oameni subtiri.

"Violenta cu care vine coruptia de stat e multiplicata de milioane de ori. Victima e intreaga societate, care moare in spitale si pe drumurile proaste, care are scoli proaste si careia i se fura viitorul, sansele si resursele. Toate casele coruptilor de neam prost care se intind pe multe strazi sunt din banii furati de la noi toti. La fel arta in care investesc, masinile de lux, proprietatile in strainatate si conturile in paradisuri fiscale: toate luate prin rapt de la noi toti.

FBI a facut de ani buni profilul comportamental al infractorilor de tip gulere albe. Infractionalitatea economica (coruptie, evaziune, spalare de bani) nu e facuta de oameni subtiri, cum crede Nicolae. Asta e un mit demontat de mult. E facuta de cele mai multe ori de infractori care au comportament si rezolutie infractionala intemeiate pe narcisism, personalitate antisociala devianta si psihopatie", afirma fostul ministru al Justitiei.

De asemenea, Raluca Pruna subliniaza ca nu e adevarat ca legea in vigoare privind recursul compensatoriu a fost promovata de guvernul Ciolos.

"Ideea apartine guvernului Ciolos, dar proiectul nostru a fost clasat de Senat pe 27 decembrie 2016. Proiectul de lege a fost preluat de guvernul Grindeanu si, prin absenta magistrala a ministrului Toader la dezbateri, a fost complet deturnat, masacrat si instrumentalizat in Parlament. Raspunderea pentru adoptarea lui in forma actuala si pentru efecte este exclusiv a coalitiei PSD/ALDE. Va rog sa va uitati pe fisa actului legislativ. E pe pagina Senatului in care ne reprezinta Serban Nicolae", mai afirma Raluca Pruna.

Senatorul PSD Serban Nicolae a declarat, joi, ca textul motiunii de cenzura "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dancila, rusinea Romaniei!" este "o compunere scolara semianalfabeta", care cuprinde "ineptii", transmitandu-le parlamentarilor din Opozitie ca "nu coruptii violeaza".

"Niciun om care se respecta pe sine nu poate sa voteze aceasta motiune de cenzura. Pot sa respect dreptul Opozitiei de a incerca sa rastoarne Guvernul, (...) dar nu cu motiuni scrise in asemenea hal, nu cu compuneri scolare semianalfabete, cu cifrele scrise total aiurea. (...)

O asemenea ineptie nu merita o replica. Niciodata nu ati venit cu alternative, ati venit cu formule pompieristice. Vreau sa va spun ca recursul compensatoriu care a scos din puscarie talhari, criminali, violatori a fost initiat de Guvernul Ciolos. Este o mare minciuna, o mare frauda acel Guvern.

Intrebati-o pe Pruna. (...) Ca sa stiti care este adevarul, pentru ca erati foarte revoltati ca nu cumva sa scape coruptii. Coruptii nu violeaza, coruptii nu asteapta tinerele la lift. Din pacate, infractorii pe care i-ati eliberat, aia violeaza", le-a transmis Serban Nicolae parlamentarilor din Opozitie.

Quarterly Report - Editia 4

Florin Roman, la IML după bătaia din Parlament: „Avea o privire ciudată. A încercat canibalic sa mă muște”
Florin Roman, la IML după bătaia din Parlament: „Avea o privire ciudată. A încercat canibalic sa mă muște”
Deputatul PNL Florin Roman a fost marți, 21 mai, la IML pentru a fi evaluat după ce a fost bătut de fostul său coleg, deputatul neafiliat Dan Vîlceanu. La ieșirea de la Institulul Mina...
Simion îi provoacă pe Ciucă și Ciolacu să promită că nu vor accepta căsătoriile gay: „Nicolae, Marcele, aţi auzit?”
Simion îi provoacă pe Ciucă și Ciolacu să promită că nu vor accepta căsătoriile gay: „Nicolae, Marcele, aţi auzit?”
Liderul AUR George Simion a lansat i-a provocat, marți, 21 mai, pe Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, să promită că nu vor propune niciodată legi prin care să fie acceptate sau legiferate...
#Raluca Pruna declaratii Nicolae Serban , #stiri Raluca Alexandra Pruna