Angajatii Departamentului de stiri al TVR, audiati de Comisia de Cultura

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 17:04
823 citiri
Angajatii Departamentului de stiri al TVR, audiati de Comisia de Cultura

Presedintele Comisiei de cultura, Raluca Turcan, a declarat ca saptamana viitoare vor fi chemati la audieri angajatii Departamentului de stiri din TVR, pentru a-si prezenta nemultumirile privind functionarea institutiei cuprinse in memoriul adresat Comisiei, urmand sa fie audiat si Alexandru Sassu.

Democrat-liberala Raluca Turcan a precizat miercuri ca dupa audierea reprezentantilor televiziunii publice care au semnat memoriul transmis Comisiei de cultura si mass-media din Camera Deputatilor, va fi invitat in fata forului parlamentar si presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, pentru a-si spune punctul de vedere in legatura cu reclamatiile angajatilor.

Turcan a apreciat ca este "putin probabil" ca, la finalul acestor audieri, Comisia de cultura sa decida infiintarea unui for de ancheta in cazul Departamentului de stiri din TVR.

"Am decis ca, pana saptamana viitoare, sa-i contactam pe cei care au trimis contestatia si sa-i chemam la audieri, sa-si sustina punctul de vedere, urmand ca, ulterior, sa ascultam si parerea celeilalte parti, inclusiv a domnului Sassu. La final, vom formula o concluzie: fie vom face o serie de solicitari catre institutii, in functie de neregulile descoperite, la TVR sau la Curtea de Conturi, fie vom propune infiintarea unei comisii de ancheta. Cred ca cea din ultima solutie este putin probabila insa", a comentat Turcan.

Presedintele Comisiei de cultura si mass-media a Camerei Deputatilor, Raluca Turcan a declarat marti ca va cere in cadrul Comisiei o ancheta privind nemultumirile pe care le au angajatii Departamentului de stiri al postului public de televiziune.

Deputatul PD-L Raluca Turcan a afirmat ca la Comisia de cultura si mass-media a fost inregistrata o sesizare semnata de mai multi angajati ai Departamentului de stiri al TVR in care acestia reclama faptul ca Madalina Radulescu a fost numita ca director interimar al Departamentului, interimat care s-a prelungit fara sa fie organizat un concurs pentru ocuparea postului.

De asemenea, in petitia angajatilor se mai spune ca directoratul lui Radulescu a condus la scaderea audientelor emisiunilor informative ale televiziunii publice si la interferente ale politicului.

Citeste si:
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Cu toate că devansarea alegerilor din USR i-a luat pe nepregătite pe mulți dintre membri, o parte acuzând că nu au timp să-și facă campanie electorală, numărul candidaților care vor să...
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a lăudat luni, 27 iunie, măsurile anunțate de premierul Nicolae Ciucă, atacând, indirect, PSD-ul. Într-o postare pe Facebook, Rareș Bogdan a...