PNL va depune motiuni pe educatie, sanatate si transporturi si cere comisii de ancheta

Sambata, 02 Septembrie 2017, ora 15:09
2360 citiri
PNL va depune motiuni pe educatie, sanatate si transporturi si cere comisii de ancheta
Foto: Facebook / Raluca Turcan

Biroul Politic National al PNL a decis, sambata, depunerea a trei motiuni simple pe educatie, sanatate si transporturi, precum si solicitarea unor comisii de ancheta privind situatia din infrastructura si a cea referitoare la pensionarile din MAI, a declarat prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan.

"Am decis sa sustinem urmatoarele motiuni simple: o motiune simpla pe educatie la inceputul anului scolar pentru ca anul acesta scolar incepe fara manuale pentru elevii de clasa a V-a si sunt aceiasi copii care incepand cu clasa pregatitoare nu au avut manuale la inceput de an scolar.

De asemenea, lipsa avizelor de functionare pentru marea majoritate a institutiilor scolare din Romania si lipsa de actiune guvernamentala pentru a reglementa aceasta situatie, politizarea managementului educational si lipsa de preocupare si de decizie a Ministerului Educatiei cu privire la cuplarea sistemului de educatie cu piata muncii", a declarat prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan, la finalul sedintei BPN PNL.

Raluca Turcan a afirmat ca universitatile au devenit fabrici de diplome si a sustinut necesitatea sustinerii bacalaureatului diferentiat.

"Avem ca initiativa legislativa sustinerea bacalaureatului diferentiat in functie de ruta educationala diferentiata de copii. Atentie, nu ca doamna Ecaterina Andronescu, care vrea pur si simplu doua categorii de bacalaureat, astfel incat sa umple bancile universitatilor, ci pur si simplu stimulezi copii sa isi aleaga ruta educationala potrivita in viata (...) ", a spus Turcan.

Prim-vicepresedintele PNL a anuntat si depunerea unei motiuni simple indreptat impotriva ministrului sanatatii, Florian Bodog.

"Am decis depunerea unei motiuni simple pe sanatate pentru ca este inadmisibil ca dupa ce au murit 33 de copii in Romania in urma unei lipse de reactie si de actiune a institutiilor statului totusi sa nu existe niciun responsabil. In nicio tara nu s-ar fi intamplat lucrul acesta.

Faptul ca s-a venit acum cu o lege a vaccinarii pe care noi am sustinut-o nu este suficient. Dorim sa stim de ce in momentul de fata exista vaccinuri care nu se pun la dispozitia cetatenilor care cer aceste vaccinuri pentru copii si de ce nu se pun la dipozitie vaccinuri intr-un plan multianual astfel incat populatia sa beneficieze si sa fie informata sa isi vaccineze copii", a spus Turcan.

PNL a decis sa solicite si infiintarea a doua comisii parlamentare de ancheta.

" (Solicitam - n.red.) o comisie de ancheta pe infrastructura la care dorim sa aflam ce se intampla in bugetul tarii si in Ministerul Transporturilor, nici pana in momentul de fata nu avem niste proiecte clare pe care sa le cunoasca tot romanul cu privire la situatia tronsonului de autostrada Pitesti-Sibiu si cu privire la inceperea unui proiect de autostrada care sa lege Moldova de Transilvania. Pe situatia din infrastructura si aceasta lipsa care adanceste decajele dintre regiunile tarii intentionam sa depunem si o motiune simpla", a spus prim-vicepresedintele PNL.

Liberalii vor sustine si infiintarea unei comisii de ancheta cu privire situatia din Ministerul de Interne referitoare la "pensionarii in situatii de lux care s-au angajat a doua zi in sistem".

"Credem ca este o masinatiune a unor inalti responsabili care au permis niste grave inechitati intre angajati ai aceleasi institutii", a spus Turcan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Turcan motiuni PNL , #deputat
Comentarii