Raluca Turcan nu crede in depolitizarea TVR

Marti, 02 Martie 2010, ora 14:35
2109 citiri
Raluca Turcan nu crede in depolitizarea TVR

Depolitizarea totala a SRR si SRTv este greu de realizat, a declarat deputatul PD-L Raluca Turcan, cu prilejul sustinerii propunerii sale de modificare a legii de organizare si functionare a Radioului si Televiziunii Publice, in fata membrilor Comisiei pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa a Senatului.

Raluca Turcan a sustinut ca membrii Consiliilor de Administratie ale celor doua institutii sa nu poata indeplini functii in structurile de conducere a partidelor, sa fie membri ai Parlamentului sau Guvernului, sau sa se afle in structurile de conducere a acestora.

Conform propunerii legislative, din consiliile de administratie ar urma sa faca parte, pe langa membrii titulari din partea presedintelui (1), Guvernului (1), grupurilor parlamentare (7), si a societatii, alti doi reprezentanti din partea societatii civile, precum si membrii supleanti ai institutiilor amintite in raport cu ponderea de membrii in CA.

In timpul dezbaterilor din comisie, presedintele director general al SRR, Maria Toghina, a sustinut ca ar fi indicata o 'componenta mixta' a CA al SRR, din care sa faca parte nu numai reprezentanti ai societatii civile, dar si ai Academiei Romane, Patriarhiei si Uniunii de Creatie.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, in data de 23 iunie 2009, proiectul de modificare a legii de organizare si functionare a Radioului si Televiziunii Publice, desi comisia de cultura a Camerei Deputatilor adoptase un raport favorabil.

Citeste si:
Nicolae Ciucă, despre prețurile la carburanți: „Au scăzut, este o realitate care se vede în benzinării”
Nicolae Ciucă, despre prețurile la carburanți: „Au scăzut, este o realitate care se vede în benzinării”
Premierul Nicolae Ciucă a transmis vineri, 1 iulie, un mesaj în care susține că în perioada următoarea ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței vor urmări situația din benzinării....
Gruparea Curaj din USR are un câștigător. Cine l-a învins pe Allen Coliban, considerat favorit
Gruparea Curaj din USR are un câștigător. Cine l-a învins pe Allen Coliban, considerat favorit
Gruparea ”Curaj pentru România” din cadrul USR a finalizat alegerile interne, iar câștigătorul este Cătălin Teniță, deputat de București. ”Vreau să propun un pact de...
Comentarii
Emi-Grant
rank 5
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
Nici poporul nu crede in sanatatea lui basescu