Senatul a votat modificarea Codurilor Penale - PNL: Pentru PSD justitia e ciuma si Sova e muma

Marti, 12 Mai 2015, ora 09:48
3250 citiri
Senatul a votat modificarea Codurilor Penale - PNL: Pentru PSD justitia e ciuma si Sova e muma

Vicepresedintele PNL Raluca Turcan sustine ca faptul ca Senatul a votat, luni, modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, privind arestarea preventiva, reprezinta un indiciu temeinic ca "justitia e ciuma" pentru PSD si Dan Sova e "muma lui Victor Ponta".

"De acum exista indicii temeinice: pentru PSD, justitia e ciuma si Sova e muma. Chiar muma lui Victor Ponta", sustine deputatul PNL, intr-o declaratie remisa Ziare.com.

Senatul a votat modificarea Codului de procedura penala: DNA ar putea obtine arestari mai greu

"Lovitura din Senat prin care se blocheaza practic procedura arestului preventiv demonstreaza cat de frica le este celor din PSD de justitie. Isi iau masuri de precautie cu speranta ca toti cei care pot fi acuzati de coruptie vor beneficia de un statut privilegiat.

Se vor preface ca nu este vorba despre ei, isi vor mentine functiile si, cu aroganta si suficienta, ne vor da lectii de moralitate. Se vor transforma in victime, iar pe cei fara probleme in justitie ii vor face sa se simta marginalizati. Pentru mutilarea legilor in interes personal, pentru apararea apropiatilor prin sacrificarea institutiilor statului, PSD trebuie sa plece!"

Ce se intampla in cazul Sova? Chestor al Senatului: Multi din PSD il urasc, detine secrete ale lui Ponta

In urma deciziei de luni, din Senat, de modificare a Codurilor Penale, DNA va putea cere arestarea preventiva in baza unor "indicii temeinice", nu a unor "suspiciuni rezonabile", ca pana acum.

Amendamentul prevede ca alineatul 1 al Articolului 202 din actuala lege, conform caruia "masurile preventive pot fi dispuse daca exista probe sau indicii temeinice din care rezulta 'suspiciunea rezonabila' ca o persoana a savarsit o infractiune", se modifica astfel: "masurile preventive pot fi dispuse daca exista probe sau indicii temeinice din care rezulta ca o persoana a savarsit o fapta prevazuta de legea penala".

Zilele trecute, DNA a remis presei un punct de vedere conform caruia initiativa de modificare a Codului de Procedura Penala ar urma sa diminueze semnificativ eficienta institutiei, urmand totodata sa afecteze sever statutul procurorilor in sistem.

Senatul trebuie sa decida ce face in cazul Sova - motivarea hotararii CCR a fost publicata in MO

Motivarea deciziei Curtii Constitutionale prin care a admis sesizarea depusa de PNL in ceea ce priveste hotararea Senatului in cazul retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova a fost publicata luni in Monitorul Oficial.

Asadar, Senatului trebuie sa decida acum cum va fi aplicata decizia CCR. Teoretic, ar avea doua optiuni: sa se reia votul sau sa il reinterpreteze pe cel dat in 25 martie. Senatorul PSD Ioan Chelaru considera ca "drumul de urmat este probabil un nou vot".

Ponta a cerut protejarea lui Sova, a luat o portavoce si ne spune "Mi-e frica de DNA!" - Interviu cu Cristian Preda

Citește și:
PNL susține comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în 2024: ”Sunt suficiente argumente şi de natură constituţională”
PNL susține comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în 2024: ”Sunt suficiente argumente şi de natură constituţională”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni, 30 ianuarie, că există suficiente argumente pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, inclusiv de natură...
Ciucă, despre reţinerea lui Piţurcă şi a șefului Romarm: "În această perioadă am reuşit doar să citesc informaţia din presă"
Ciucă, despre reţinerea lui Piţurcă şi a șefului Romarm: "În această perioadă am reuşit doar să citesc informaţia din presă"
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat luni, 30 ianuarie, întrebat cu privire la reţinerea de către procurorii DNA a fostului selecţioner Victor Piţurcă şi a directorului...